8+

Mijn moeder is een diva

Een absurdistische tragikomedie over niet zo beroemde kinderen met een heel beroemde moeder

De Toneelmakerij

Paul Knieriem

Viktor en Valencia zijn een tweeling. Ze lijken helemaal niet op elkaar maar hun moeder heeft gezegd dat ze een tweeling zijn. Dus het is waar.

Hun moeder was een diva, maar nu is ze dood. Haar twee kinderen zijn achtergebleven in haar kapitale villa. De wasmand ligt vol vieze galajurken en via de wc komt de rioolpers naar binnen gekropen. Maar Viktor en Valencia redden zich wel. Toen hun moeder nog in leven was, was ze er ook bijna nooit. Ze zagen haar meer in de bladen dan in het echt. En als ze er wel was, lag ze boven in bed te roken en te bellen.

En toch missen ze hun moeder een beetje. Want ze wist álles over het ware leven. Bijvoorbeeld dat mensen altijd liegen, dat je geld moet laten rollen en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.

Voor Mijn moeder is een diva slaan Paul Knieriem (regie), Wart Kamps en Ellen Parren (tekst) de handen ineen. Het is voor het eerst dat Kamps en Parren een jeugdvoorstelling maken, een wens die zij al lange tijd hebben.

Speciaal

  • Gemaakt en gespeeld door Wart Kamps en Ellen Parren, twee bekende gezichten van televisie o.a. Klokhuis, Missie Aarde, Treurteevee, KLEM, die zeer actief meehelpen bij het laten slagen van de zaalbezet- ting van de voorstelling.
  • Herkenbaar en aansprekend voor kinderen: het ‘grote mensen, daar kun je beter soep van koken’-gevoel
  • Regie van Paul Knieriem, die met veel succes ook de humoristische jeugdvoorstellingen De Tantes, Jazz duzz en Eet je bord leeg regisseerde.

Educatie

Bij deze voorstelling krijgen alle kinderen een opleiding tot diva. Hoe zorg je dat de ander je bewondert, ook als je niet zoveel bewonderens- waardigs in huis hebt. Welke verhalen vertel je, hoe beweeg je en hoe gebruik je anderen om jezelf beter te voelen. Kennen we diva’s in ons dagelijks leven en hoe klinkt jouw applaus voor hen?
Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56, 57, 58.

credits
Regie
Paul Knieriem
Tekst
Ellen Parren
Spel
Wart Kamps, Ellen Parren en muzikant
Concept & idee
Ellen Parren en Wart Kamps
Leeftijd
8+
Speelperiode
feb t/m apr 2020
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 5
Max. bezoekers
350 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend