8+

Kanonnenvoer

Een muzikaal slagwerkspektakel met gardes, potten en pannen

Het Laagland

Lennart Monaster

Het hart van een stoere veldkok ontdooit in dit spannende, grappige en fantasierijke verhaal. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen.

Kok Tortot heeft in tijden van oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf.

Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna tot kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw. Samen bluffen zij zich een fantasievolle weg door barre tijden. Uiteindelijk bekokstooft Tortot een krankzinnig meesterplan om die dwaze oorlog te stoppen en zo het leven van Halve George te redden.

Kanonnenvoer is smakelijk ‘theater- voer’ voor de hele familie. Een bord vol vriendschap, een scheut doldwaze ruziemakers en een inke toef fantasie. Inclusief muzikaal vuur- en slagwerk als toetje.

Gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’.

Speciaal

  • De voorstelling is gebaseerd op het bekroonde jeugdboek ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’ van Benny Lindelauf, die ook het script schreef van de theaterversie.
  • De Standaard over het boek. “Lindelauf schrijft zo mooi dat het haast pijn doet.”
  • Acteurs maken op unieke wijze muziek met keukengerei. Potten en pannen worden drumstellen, bespeeld met pollepel-drumsticks.
  • Een nieuw oorlogsverhaal, exact 75 jaar na de bevrijding van Nederland.

Educatie

Zowel voor als na het voorstellingsbezoek ontvangen scholen een Klokhuis-achtig lmpje met diverse opdrachten en thema’s uit de voorstelling. Deze worden geproduceerd in nauwe samenwerking met de regisseur en de acteurs. Kerndoelen: 34, 37, 52.

credits
Regie
Lennart Monaster
Leeftijd
8+
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend