8+

De Gebroeders Leeuwenhart

Naar de bekende roman van Astrid Lindgren

NTjong

Casper Vandeputte

Astrid Lindgren schreef deze indrukwekkende jeugdroman in 1973. NTjong presenteert een nieuwe theaterversie van dit avontuurlijke en ontroerende verhaal over verlies, dood, liefde en troost. Deze roman is uitgegroeid tot een wereldklassieker die steeds opnieuw het publiek weet te raken en te ontroeren. Voor veel kinderen het mooiste boek dat ze ooit lazen, droevig, fantasierijk en meeslepend.

De Gebroeders Leeuwenhart vertelt over de onbreekbare band tussen twee broers. Jonathan en zijn jongere broer Kruimel zijn onafscheidelijk. Dat Kruimel ziek is en niet lang meer leeft maakt hun onderlinge liefde nog sterker. Samen bedenken ze een fantasiewereld vol kampvuren, ridders en heldendaden. Samen als de Gebroeders Leeuwenhart redden ze de mensen van terreur en onderdrukking. In hun gevecht tegen de dictator Tengil en zijn bloeddorstige draak krijgen de broers te maken met verraad, opoffering en verlies. Maar de broers blijven altijd bij elkaar ...

Speciaal

  • Regisseur Casper Vandeputte werd genomineerd voor een Gouden Krekel in 2018 voor de voorstelling Bloedlink. Vandeputte won met Bloedlink tevens de Wijkjury prijs van Den Haag.
  • Gebaseerd op het bekende boek van Astrid Lindgren.
  • Een nieuwe familievoorstelling over het creëren van een eigen wereld.

Educatie

Bij alle familievoorstellingen is een theaterworkshop beschikbaar. NTjong maakt een variant van het theater- project dat ze voor het onderwijs ontwikkelen. Daarnaast kunnen ze ook een toneelwerkplaats op locatie verzorgen.

Kerndoelen: 34, 35, 37, 54, 55.

credits
Regie
Casper Vandeputte
Tekst
Marie Lalander, Mats Huddén en Casper Vandeputte
Spel
Werner Kolf, Teun Luijkx en 4 acteurs
Vormgeving
Julian Maiwald
Dramaturgie
Martine Manten
Kostuums
Rebekka Wörmann
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt t/m dec
Discipline
theater
Duur
90 minuten
Speelvlak
9 x 9 x 5
Max. bezoekers
350 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend