10+

Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie

Heroes of Instagram

NTjong

Eva Line de Boer

Sharing is caring! Wat is de invloed van sociale media en in uencers? Een voorstelling over oude en nieuwe kinderhelden en de zoektocht naar rolmodellen. Or not so much?

Koningin Maxima voert wifi-loze dagen in voor haar dochters. Ouders worstelen wereldwijd met het off en online gedrag van hun kroost. Kinderen experimenteren met hun identiteit op het internet. Waar is eigenlijk de meeste ruimte voor fantasie? Wat is jezelf zijn? Het zou heerlijk zijn als je elke dag opnieuw kunt bepalen wie je bent. Van een prinses tot een rapper. Wat als je van prinses Sissi houdt en er totaal anders uitziet? Of speel je als jongen liever Barbie dan Ken?

Moderne helden als Famke Louise, LiL’ Kleine en Ronnie Flex worden massaal door kinderen gevolgd, gedeeld en geliked op Instagram. De beroemde boekenheldin Heidi uit de Oostenrijkse bergen staat daar als rolmodel met haar eenvoudige leven samen met haar opa, Klara en Peter en de geiten recht tegenover. Maar wat als deze Heidi op Instagram zou zitten? Met verhalen en foto’s van haar eerlijke leven als kind van de natuur ... Welke momenten zou Heidi vastleggen en voorzien van een lter en daarna het World Wide Web opsturen? En wat als Heidi zich verveelt? Hoe overleeft ze überhaupt op die berg zonder wi ...

Speciaal

  • Eva Line de Boer won in 2016 de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. In 2017 maakte ze de voorstelling Tutorial, the art of living over Youtube en de intimiteit van internet.
  • Een actuele voorstelling gemaakt vanuit de belevingswereld van tieners waarbij realiteit en identiteit centraal staan.
  • Met een diverse cast viert deze voorstelling het doorbreken van de hokjes en pleit ervoor dat iedereen mag zijn wij hij/zij wil zijn.

Educatie

NTjong gaat graag per theater in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden en wensen van het theater en de scholen. Bij schoolvoorstellingen bieden we een nagesprek met de zaal aan direct na de voorstelling waar ook een aantal acteurs zullen deelnemen.

credits
Regie
Eva Line de Boer
Dramaturgie
Martine Manten
Leeftijd
10+
Speelperiode
sep t/m okt
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 3,5
Max. bezoekers
250 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend