6+

MEIS!

Het geheim van het bos

Boeschoten & Guthman

Bram de Goeij

Hoor je de bladeren knisperen? Hoor je de takken knakken? Hoor je het geritsel in de toppen van de bomen? De kleine Meis dwaalt in haar eentje door het bos totdat ze plots oog in oog staat met een muis op een rood race etsje. Hij verklapt haar het grote geheim: alle dieren kunnen praten! En zo begint het avontuur van haar leven. Het meisje Meis ontdekt een wereld vol sprekende dieren. De boze bromvlieg die altijd chagrijnig is en

de slinkse vos die haar steeds dieper het bos in lokt. Langzaam komt ze erachter wie er te vertrouwen is en wat de regels van het bos zijn. Maar hoort Meis nou bij de dieren of blijft ze toch een mens? MEIS! is een spannend en humoristisch sprookje over een dapper meisje dat zichzelf moet redden.

Speciaal

  • Een ervaren en bekende cast en crew die voor het eerst samenwerken aan een nieuwe vorm binnen het jeugdtheater.
  • **** in De Volkskrant voor de vorige voorstelling IEP!.
  •  Ottolien Boeschoten vermaakte late luisteraars jarenlang in Nachtzuster op de VPRO-radio, later was zij een vaste waarde in de Ons kent Ons- rubriek van Man bijt hond. Gerold Guthman is al twee decennia een bekend gezicht in het Nederlandse jeugdtheater, hij speelde deze zomer een hoofdrol bij Vis á Vis.

Educatie

Boeschoten & Guthman bieden een workshop aan waarbij educatief medewerker Rosa Schogt in de klas komt met een koffer vol geluiden.
Ze gaat samen met de kinderen op ontdekking, en er wordt een klein hoorspel gemaakt. Daarnaast is er een lesbrief waarmee de docent samen met de klas op geluiden-ontdekking kan gaan.

Kerndoelen: 34, 37, 54, 55.