4+

Eet je bord leeg

Kleuterkomedie met jabbertalk en vliegende groenten

De Toneelmakerij

Paul Knieriem

Een culinaire choreogra e met K-pop-pepers, tness-frieten en kunst- zinnige komkommers en de desillusie van een con ictloze keukentafel. Een heerlijk hapje voor jnproevers van 4 tot 104.

Popski, Momski en Jipski vormen een gelukkig gezin. Behalve ’s avonds als de klok zes slaat. Dan verandert de eettafel in een slagveld met de door Momski opgediende maaltijd als de munitie. Popski en Momski verleiden, manipuleren, vloeken en tieren, maar niets lijkt te helpen. De mond van Jipski blijft dicht en de maag leeg. Popski en Momski zitten met de handen in het haar en de oorlog boven het bord wordt hoe langer hoe wreder.

Speciaal

  • **** De Volkskrant: “Alles wordt hilarisch uitvergroot, inclusief het ‘vliegtuigje spelen’ met bestek.”
  • Elke ouder kent het probleem van kinderen die slecht eten, boeken zijn erover vol geschreven en het internet staat vol met tips & trics. Reden genoeg om het eens van de andere kant te bekijken: Paul Knieriem geeft het woord aan de kleuter.
  • Language no problem.

Educatie

Kinderen nemen hun vieste groente mee naar school. Ze wekken hem tot leven door deze groente een gezicht te geven en ze starten voorzichtig aan een gesprek. Want wat kan die spruit er nou eigenlijk aan doen dat hij bitter is?

In deze workshop nemen kinderen de rol van de ouders aan en de ouders die van de kinderen. Aan de kinderen de taak om de ouders met een lo ied over spruiten aan te moedigen zich door deze maaltijd heen te worstelen. Aan de ouders de taak om op te springen van de stoel en een goed klinkend protestlied ten gehore te brengen.

Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56, 57, 58.

 
credits
Regie
Paul Knieriem
Spel
Ian Bok, Anil Jagdwesing, Denise Aznam
Leeftijd
4+
Speelperiode
jan t/m feb 2020 & kerstvakantie 2019
Discipline
beeldend theater
Duur
50 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 5
Max. bezoekers
250 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend