14+

Age of Rage

Een snel en scherp stuk over een razend meisje

De Toneelmakerij

Wieke ten Cate

In een politiecel zit een meisje. Ze heeft -vindt ze zelf- nauwelijks iets gedaan, maar toch is ze naar de grond gewerkt, opgepakt en vastgezet. Ze kwam op het Achtuurjournaal. Daar werd de taart die zij in het gezicht van de zwarte politica duwde een terroristische daad genoemd. Terwijl ze alleen maar wil laten zien dat ze boos is!

Ze is boos op mensen die dit land opeisen, die vinden dat het nu aan hen is. Boos op mensen die zeggen dat er niemand voor ze is opgestaan. Boos op de mensen die haar tradities willen omgooien, op mensen die alleen maar praten over verandering en emancipatie.

In de politiecel komen een maatschappelijk werker langs en een advocaat, haar vader, een politieman en de politica. Allemaal willen ze weten waarom een doorsnee wit meisje, met zo’n makkelijk leventje, nou zo boos is.

Age of Rage is een rauwe en energieke voorstelling over de modder die we naar elkaar gooien. Wieke ten Cate onderzoekt waarom de groep jonge mensen met conservatieve, populistische sympathieën steeds groter groeit en waar hun angst voor verandering vandaan komt.

Speciaal

  • Wieke ten Cate is een aanstormend regisseur die zich onderscheidt met op research gebaseerd, documentair theater.
  • Inspiratiebron voor de hoofdpersoon van Age of Rage is (milieuactiviste, opiniemaakster en publiciste) Anne Fleur Dekker.
  • Age of Rage wordt gemaakt in het kader van Young Europe, het ambitieuze en energieke vlaggen- schipproject voor kunsteducatie van de European Theatre Convention (ETC).

Educatie

Er is geheel verzorgd lesmateriaal beschikbaar. In de hal van het theater staat een klaagmuur. Hier kan iedereen anoniem zijn kleine ergernissen of wilde razernij kwijt. Precies die dingen die we in het dagelijks leven in moeten houden omdat het onhandig is en ongepast. Op aanvraag: spelworkshop waarin we allerlei vormen van woede onderzoeken. Via spelopdrachten komen we uiteindelijk bij onze eigen woede uit.

Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56, 57, 58.

credits
Regie
Wieke ten Cate
Tekst
Jibbe Willems
Spel
4 acteurs
Leeftijd
14+
Speelperiode
okt t/m nov 2019
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 5
Max. bezoekers
350 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend