12+

Wat me niet breekt

Maakt mij niet noodzakelijk sterker

DOX

Timothy de Gilde

Ouders! We worden allemaal geboren uit twee mensen die we niet zelf gekozen hebben. We kunnen van ze houden, we kunnen ze haten. Ze zijn
er in alle soorten en maten: streng, los, lief, zuur, ouderwets of kinderachtig, knuffelig of houterig, luidruchtig of zwijgzaam ... Altijd wel ergens om ons heen of in ons achterhoofd (met goede raad! Dank je pap!) Maar hoe is het om op te groeien als ze er níet voor je zijn, als ze niet voor je kunnen zorgen? Dat verhaal wordt nauwelijks verteld ...

In Wat me niet breekt zie je hoe het is om zonder ouders tiener te zijn: hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? Dwain is opgegroeid in een tehuis. Jami is opgevoed in een familie zonder vader. Saida is met haar moeder naar Nederland gevlucht. Lea haar moeder is overleden. Yannick groeit op achter zijn computer. Een survivalgids voor self-made jongeren die zich zonder ouder(s) door het leven slaan.

Speciaal

  • Timothy de Gilde en Joachim Robbrecht wonnen samen de Gouden Krekel voor de beste jeugdvoorstelling 2016 en regisseur Timothy won een Zilveren Krekel in 2015, 2016 én 2017.
  • Samenwerking met de talentvolle urban choreograaf Dalton Jansen.
  • Bij uitstek ook geschikt voor het VMBO-publiek.

Educatie

DOX ontwikkelt interactief en digitaal lesmateriaal. In dit lesmateriaal worden jongeren direct aangespro- ken op het onderwerp en worden er opdrachten gegeven die ze in de klas kunnen doen. Dit dient als voorbereiding op het voorstellingsbezoek met begeleiding van een schooldocent. Kerndoelen: 34, 35, 54, 55, 56.

credits
Regie
Timothy de Gilde
Tekst
Joachim Robbrecht
Spel
8 performers
Choreografie
Dalton Jansen
Leeftijd
12+
Speelperiode
okt t/m dec 2019
Discipline
dans & theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 4
Max. bezoekers
400 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend