4+

Robin Hood

Prins van de bossen

Theater Gnaffel

Job Raaijmakers

Helemaal alleen gelaten, voor de deuren van een klooster, vindt een grote bruine beer Robin Hood. Ze voedt hem liefdevol op in een groene wereld zonder grenzen en zonder macht. Een heerlijke eerlijke wereld waar iedereen gelijk is.

Maar eenmaal in de mensenwereld aangekomen, blijkt dat Prins Jan alles behalve eerlijk is. Hij verhoogt elke dag de belastingen zodat hij zelf gelukkiger wordt in zijn met geitenmelk gevulde zwembad. Robin kan deze oneerlijkheid niet langer aanzien en doet er alles

aan om de mensen hun stem en geld terug te geven. Samen met Marian, de dochter van Koning Richard, besluiten ze te vechten tegen Prins Jan. Ze stelen geld van de rijken en geven het terug aan de arme mensen. Samen met hun vrienden verzinnen ze diep in het bos een geweldig plan om Prins Jan van de troon te stoten. Zal dit gaan lukken ...? In dit spannende avontuur tonen Robin Hood en zijn vriendelijke struikrovers moed in de strijd voor eerlijkheid en gelijkheid voor iedereen.

Een muzikaal poppenspel met nieuwe muziek van Herman van Veen.

Speciaal

  • Een nieuwe vertelling van een klassiek verhaal met veel muziek en liedjes.
  • De muziek is van Herman van Veen. Hij speelt viool, zingt, schrijft, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde weeseend Alfred Jodocus Kwak.
  • Job Raaijmakers regisseerde eerder o.a. de succes voorstellingen Sterrenwachter en Meneertje Meer (Zilveren Krekel 2018).
  • Mark Haayema is bekend als kinderboekenschrijver (o.a. Johannes de Parkiet, kerntitel Kinderboekenweek 2018) en auteur en acteur van Oma, mag ik mijn pop terug?.

Educatie

Er wordt lesmateriaal ontwikkeld waarmee docenten met hun klas een lmpje kunnen maken over moed, eerlijkheid en gelijkheid. Deze lmpjes komen op het youtube kanaal van Theater Gnaffel.

credits
Regie
Job Raaijmakers
Tekst
Mark Haayema
Spel
Mark Haayema, Karlijn Koel
Dramaturgie
Rob Vriens
Leeftijd
4+
Speelperiode
feb t/m mei 2020
Discipline
Beeldend theater
Duur
50 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
300 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend