8+

De Tunnelkoning

Een spannend verhaal over een lichtpuntje zijn in een onbekende wereld

Theater Gnaffel

Rob Vriens

Siem is boos!
Boos op zijn ouders, omdat zij alleen aan zichzelf denken. Op zijn broer die alles mag. Op zijn hond, omdat ie oud is en doodgaat. Omdat niemand hem begrijpt en hij altijd lastig gevonden wordt. Op een dag bedenkt hij een puik plan. Hij gaat vandaag niet naar school maar springt op de trein richting de grote stad. Dan komt Siem in een magische nieuwe wereld terecht.

In de donkere spoortunnel verdwijnt een raar wezen dat schichtig om zich heen kijkt.
Siem besluit er achteraan te gaan en komt terecht in een donker gangenstelsel. Hier leert hij de Tunnelmensen kennen. Ze zijn net als Siem. Boven de grond was het moeilijk vertoeven en werden ze, net als Siem, niet begrepen. Onder de grond hebben ze een eigen universum gecreëerd zonder oordelen en regels. Siem verovert al snel hun harten met zijn heldere inzichten en zijn sappige verhalen van ‘boven’.

De Tunnelkoning is een verhaal over een stuurse jongen die in de echte wereld als moeilijk wordt bestempeld. De voorstelling gaat over gezien worden, ook als je anders bent, en dat je respect verdient door gewoon jezelf te zijn.

 

Speciaal

  • Schrijver George Elias Tobal werd met zijn tekst voor Woestijnjasmijn- tjes (De Toneelmakerij) genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2018.
  • Rob Vriens won in 2016 de Karfunkel prijs “Zijn toonaangevende voorstel- lingen overtuigen elke keer weer, door hun stilistische bandbreedte en op- merkelijke benadering.” aldus de jury.
  • Marike van Weelden is bekend van de voorstelling ‘Lastige ouders’ met Pieter Tiddens.
  • In 2013 won Elout Hol een Gouden Krekel voor zijn hele oeuvre.
 

Educatie

Er wordt lesmateriaal ontwikkeld waarmee docenten met hun klas op onderzoek kunnen gaan naar het verborgen leven in de stad. Bestaan er mensen of werelden in jouw eigen stad waar jij het bestaan (nog) niet van weet?

credits
Regie
Rob Vriens
Tekst
George Elias Tobal
Spel
Jules van Rijn, Elout Hol, Marike van Weelden
Leeftijd
6+
Speelperiode
okt 2019 t/m jan 2020
Discipline
beeldend theater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
300 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend