14+

Bloedlink

So you think you can teach me

NTjong i.s.m. DOX

Casper Vandeputte

In een probleemklas heeft een lerares haar leerlingen totaal niet in de hand. Dan vindt ze een pistool in één van de schooltassen. Er ontstaat een verhitte sfeer in de klas waarbij de leerlingen en lerares tegenover elkaar komen te staan. Heftige discussies worden gevoerd over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk belangrijk is in je leven.

Met Bloedlink onderzoekt Vandeputte de vrijheid in denken en het krijgen en behouden van je plek in een groep met botsende culturen en waarheden. De makers laten zich inspireren door research en inspiratiebronnen als de Franse lm Entre les Murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut.

Deze editie van Bloedlink strijkt neer in het theater voor 3 á 4 dagen om speciaal voor MBO-leerlingen te spelen.

Speciaal

  • Winnaar Zilveren Krekel 2018
  • **** van NRC, De Theaterkrant en De Volkskrant. “Urgent discussiestuk over de praktijk achter ongelukkig gekozen woorden en alarmerende statistieken.”
  • Unieke samenwerking van jonge acteurs die de doelgroep perfect kennen.


 

Educatie

Wij willen weten wie jij bent! Bij de coming of age voorstellingen van NTjong ontwikkelt HNTeducatie altijd een uitgebreid educatieprogramma. Lesbrieven voor vakoverstijgend projectonderwijs in school, een loso sch nagesprek en een prikkelende of ontregelende theater- workshop. Juist in deze voorstellingen snijden we onderwerpen aan die dicht op de huid zitten bij ons publiek en die van grote invloed zijn op hun leven. Of het nu gaat over groepsgedrag, identiteitsvraagstukken of privacy on- of offline. We willen met onze projecten de leerlingen aanzetten tot onderzoeken, tot nadenken en tot het uitwisselen van ideeën en dromen. Jongeren zijn druk met het vormgeven van hun eigen leven, een ervaring bij ons draagt bij aan het empoweren van hun denkprocessen.

credits
Regie
Casper Vandeputte
Spel
7 acteurs
Vormgeving
Julian Maiwald
Dramaturgie
Martine Manten
Kostuums
Rebekka Wörmann
Leeftijd
14+
Speelperiode
Op maat
Discipline
theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
250 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend