6+

Ayşe en de Verliefde Wolk

muziektheatersprookje voor iedereen vanaf 6 jaar

reART ensemble

Rene Groothof

Het meisje Ayşe is trots op haar prachtige tuin. Ze heeft eigenlijk alles wat haar hartje begeert. Totdat een hebberige man verschijnt. Hij wil alle bloemen hebben. Samen met haar vrienden komt Ayşe in opstand: de haas, de duif, alle dieren en het verliefde wolkje staan zij aan zij met haar. De man probeert op alle mogelijke manieren zijn zin door te drijven. Maar niks lijkt te werken, liefde blijkt de sterkste kracht die er is.

Ayşe en de verliefde Wolk is een muzikaal theatersprookje waarbij alle figuren in het verhaal worden verklankt door een muziekinstrument. Zo ontstaat een ‘Peter en de Wolf’-werkwijze waarin de vier muziekinstrumenten op een speelse manier bij de karakters uit het verhaal horen. Er is steeds een interactie tussen musici en de verteller en de zangeres. Ayşe en de Verliefde Wolk is een zeer bekend Turks sprookje en heeft een iconische waarde: iedereen kent het en álle Turkse kinderen worden er mee opgevoed ...

Ayşe en de Verliefde Wolk wordt gemaakt in coproductie met internationaal cultuurpodium Mozaiek Amsterdam.

Speciaal

Theaterkrant
"René Groothof schittert in Turks sprookje"

Ayşe en de Verliefde Wolk is een uniek concept waarbij vele mogelijkheden zijn om het programma uit te bouwen met o.a. een muziekprogramma na a oop van de voorstelling en een compleet verzorgde catering met turkse hapjes. Voor meer informatie hierover neem contact op.

  • Het reART Ensemble bundelt topmusici en maakt kwalitatief hoogwaardig en ambachtelijk muziek en muziektheater.
  • Gebaseerde op het bekendste sprookje uit Turkije.
  • De combinatie van zangeres Esra Dalfidan en verteller René Groothof is een unieke samenwerking en een ijzersterke combinatie

Educatie

Er wordt een lesbrief ontwikkeld over diverse thema’s uit de voorstelling, daarnaast zal verder ingegaan worden op de diverse stijlen muziek die gebruikt worden in de voorstelling.

 

credits
Eindregie
Aike Dirkzwager
Concept & muziek
Selim Doğru
Liedteksten
Sophie Kassies
Tekstbewering
Rene Groothof
Spel
René Groothof, Esra Dal dan
Verhaal
Nâzım Hikmet
Leeftijd
6+
Speelperiode
sep 2019 t/m dec 2020
Discipline
muziektheater
Duur
50 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 4
Max. bezoekers
300 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend