7+

De Tantes

Van je familie moet je het hebben

De Toneelmakerij

Paul Knieriem

Reprise

De winnaar van de Zapp Theaterprijs 2015 en de Gouden Krekel 2015 voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie komt terug in het theater, dit keer in de grote zaal. De Tantes was de eerste jeugdtheatervoorstelling die zowel de publieks- als de vakprijs kreeg. Een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen en grappen die pijn doen over een kind dat zich moet redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op?

Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Daar doet hij lekker wat hij wil.
Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis niet buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree met veel bombarie komen binnenvallen. De tantes komen hun neefje manieren leren. Ze bezetten zijn huis, want ze hebben grootse plannen. Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger.

Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

De Tantes is een echte publiekslieveling. Een komedie waarin schrijver Roel Adam zich een ware meester van het genre toont, in combinatie met de over de top regie van Paul Knieriem en het aanstekelijke spel van de acteurs.

‘‘Het Nederlandse repertoire is een waanzinnige komedie rijker geworden. De Tantes is een goddelijk goeie voorstelling!” Theaterkrant (*****).

“Tip: ga voor de voorstelling naar de WC, anders doe je het in je broek van het lachen.” Midas, 9 jaar, Zapp Theaterjury.

 

Speciaal

  • Winnaar Zapp Theaterprijs en de Gouden Krekel 2015
  • Publiekslieveling met laaiend enthousiaste reacties van families, scholen en pers 
  • Vier- en vijfsterrenrecensies
  • Roel Adam is een ware meester van het komediegenre
  • Herkenbaar thema voor kinderen: waarom moet je altijd doen wat volwassenen zeggen?

Educatie

In de foyer lopen strenge, maar zeer rechtvaardige Tantes rond die alles over adequate opvoedmethodes weten. Zij brengen je sterke punten tot duizelingwekkende hoogtes en neutraliseren je iets mindere puntjes met een minitherapie. In de workshop gaan kinderen en hun ouders samen met de Tantes in een angstaanjagende opvoedachtbaan op zoek naar het recept voor de ideale opvoeding! Gratis lesmateriaal beschikbaar.

Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56, 57, 58.

credits
Regie
Paul Knieriem
Tekst
Roel Adam
Spel
Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Rogier in ’t Hout, Anil Jagdwesing, Stefanie van Leersum
Vormgeving
Katrin Bombe
Dramaturgie
Paulien Geerlings
Kostuums
Bernadette Corstens
Lichtontwerp
Gé Wegman
Leeftijd
7+
Speelperiode
okt t/m dec 2020
Discipline
Komedie voor de hele familie
Duur
80 minuten
Speelvlak
10 X 10 X 6
Max. bezoekers
Geen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend