Deze voorstelling speelt helaas niet in seizoen 2020/2021
Snackbar is een schurende voorstelling over loyaliteit, schaamte en de moed die ervoor nodig is om de confrontatie op te zoeken. Hoe is het mogelijk dat niemand ingrijpt als grenzen overschreden worden? Maakt wegkijken dat je medeverantwoordelijk bent? Of misschien wel medeplichtig? Snackbar is een pleidooi voor opstaan en het doorbreken van stilte.
Een neef en nicht groeien samen op. Van jongs af aan zien ze elkaar op familieweekenden en als ze met hun lievelingsoom en tante kilo’s friet eten in de plaatselijke snackbar. Inmiddels zijn ze volwassen en de uitjes naar de snackbar zijn een dierbare traditie geworden. Deze familie-idylle spat uiteen als tijdens een van de gezellige middagen minder onschuldige herinneringen op tafel komen. De twee doorbreken hun langdurige zwijgen en besluiten verhaal te halen.
Regisseur Timothy de Gilde weet als geen ander beladen onderwerpen bespreekbaar te maken voor jongeren. Hiervoor ontving hij drie jaar op rij een Zilveren Krekel, Bromance werd zelfs bekroond met de Gouden Krekel. Met zijn nieuwste voorstelling Snackbar wil De Gilde een gesprek op gang brengen over het nemen van verantwoordelijkheid als er grenzen overschreden worden: “Wegkijken in plaats van ingrijpen is een grijs gebied, hier wil ik graag theater over maken. Ben je even schuldig als je je hoofd wegdraait? Wanneer sta je op, voor jezelf en voor een ander?”
Voor publiciteitsbeeld en -tekst van de vervangende voorstelling, kun je contact opnemen met de marketing van de Toneelmakerij:
Sunniva Matla: sunniva@toneelmakerij.nl
Sophie de Haas: sophiedehaas@toneelmakerij.nl
RANDPROGRAMMA
Voor vrij publiek en onderwijs
Na de voorstelling maken we met het publiek een wetboek over intimiteit. Wat kan tegenwoordig nog wel en wat echt niet meer? Met behulp van stemkastjes trekken we met het publiek een gezamenlijke grens.
Op aanvraag > workshop in de klas
Spelworkshop waarin we ons verzet oefenen op een vieze man of ranzige tante. Wie maakt de meest ongemakkelijke scène? Een humoristische opmaat naar een serieus gesprek over grenzen: waar liggen ze en hoe geef je ze aan?
Kerndoelen: 1, 3, 4, 6, 7, 10, 36, 48, 49, 50, 51, 52.