8+

Pippi Powerrrrr

Een avontuurlijk onderzoek naar trouw zijn aan jezelf

Het Laagland

Inez Derksen

Durf jij dat? Je eigenheid laten zien? Ook als iedereen daar wat van vindt? Vijf actrices gaan de uitdaging al spelend, zingend en dansend aan. Pippi Powerrrrr is energiek theater voor jongens en meiden, in de stijl van de met de Zapp Theaterprijs bekroonde voorstelling Joris & De Drakentemmers, dat blijft nazinderen.

Het Laagland maakt theater waar je van groeit. Met eigenzinnig kwaliteitstheater worden kinderen en volwassenen aangemoedigd hun drijfveren te ontdekken en op hun eigen veerkracht te durven vertrouwen. Wie ben je, wat kan je en waar wil je voor gaan?

Stel dat de wereld bij jou past, in plaats dat jij je aanpast aan de wereld. Stel dat het dan geen puinhoop wordt, maar een groot avontuur. Stel dat je zelf mag bepalen waar je heel hard NEE tegen roept of voluit JA tegen zegt. Dat vraagt om lef! Dan moet je op zoek naar wat ‘eigen’ aan jou is, naar wat jou jezelf maakt. Durf jij?

Maak je borst maar nat voor deze brutale familievoorstelling. Pippi Powerrrrr is een avontuurlijke ode aan trouw zijn aan jezelf, in de geest van de wereldberoemde Pippi Langkous én haar eigentijdse ‘zusje’ Greta Thunberg. Die onvoorspelbare Pippi, die zich - net als Greta - niet in één hokje laat stoppen en zich door niets of niemand uit het veld laat slaan. Villa Kakelbont maakt plaats voor een heerlijk chaotische theatervloer, waarbij niets is zoals het hoort. En Pippi maakt plaats voor een bonte club actrices, van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand. Samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr.

Speciaal

  • De vertrouwde spirit van de bekende jeugdheld Pippi Langkous gevat in een totaal eigenzinnig en vernieuwend jasje
  • Van de regisseur van Expeditie Peter Pan (nominatie ZAPP Theaterprijs 2016) en Joris & De Drakentemmers (winnaar ZAPP Theaterprijs 2017)
  • Actrice Sofie Porro speelde in Hamlet van Theater Rotterdam (Zilveren Krekel 2019) en de film Niemand in de Stad (Gouden Kalf nominatie 2019)
  • Voorstelling voor jongens én meiden
  • Generatie-overstijgend nagesprek verzekerd, geprikkeld door een inhoudelijke give-away

Educatie

Het educatiemateriaal bestaat uit educatiefilmpjes waarbij leerlingen kennismaken met de voorstelling en een inhoudelijke give-away om op laagdrempelige wijze een verdiepend gesprek aan te zwengelen over trouw aan jezelf zijn en je eigenheid durven te bewaren.

Kerndoelen: 35, 37, 54.

credits
Regie
Inez Derksen
Spel
Kiki van Aubel, Sofie Porro e.a.
Concept & idee
Inez Derksen
Choreografie
Choreografie-advies: Stefan Ernst (SALLY Dansgezelschap Maastricht)
Techniek
Roger Foxius
Leeftijd
8+
Speelperiode
feb t/m apr 2021
Discipline
Theater
Duur
70 minuten
Speelvlak
10 X 10 X 5
Max. bezoekers
Max. 350 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend