2+

WOOSH!

Een theatrale bries voor de allerkleinsten

Het Laagland

Het Laagland maakt theater waar je van groeit. En dit eigenzinnige kwaliteitstheater is nu ook te beleven voor de allerkleinsten. WOOSH! biedt kinderen vanaf 2 jaar samen met hun ouders een veilige eerste theaterkennismaking.

WOOSH! is een voorstelling om naar te kijken en te luisteren. Na de voorstelling worden alle kinderen uitgenodigd om op de vloer al blazend mee te spelen.

Op een vloer van bubbeltjesplastic dagen Karlijn en Bram elkaar uit. Het vergt hun opperste concentratie om de bubbeltjes onder hun voeten niet te laten knappen. Ze houden hun adem in. Ze nemen je mee in een reeks van beelden en klanken, die via adem en zang eindigen in een wonderlijke wereld waar lucht zichtbaar wordt gemaakt. WOOSH! is een wondere wereld gemaakt van ... niets. Je ziet het niet, maar het is er wel. Je kunt het horen. Karlijn en Bram spelen met lucht en zetten hiermee elkaar en de wereld in beweging.

Deze voorstelling is een bijzondere samenwerking tussen muzikaal theatermaker Karlijn Hamer (Joris & De Drakentemmers) en beeldend kunstenaar/theatermaker Bram van Helden (PLAN-Brabant, Zuidelijk Toneel). Karlijn Hamer won een Operadagen Award 2019 voor vernieuwend muziektheater. Ze was tijdens haar jeugd in Sittard al actief bij Jong Laagland en versterkt Het Laagland inmiddels als actrice en maker.

De voorstelling is interactief: 25 minuten voorstelling en 10 minuten zelf ontdekken en spelen in het decor.

Speciaal

  • Het Laagland nu eindelijk ook voor de allerkleinsten
  • Drie keer per dag inzetbaar en ook speelbaar buiten de theaterzaal (min. 2x) 
  • Bijzondere samenwerking tussen muzikaal theatermaker Karlijn Hamer (Joris & De Drakentemmers) en beeldend kunstenaar/theatermaker Bram van Helden (PLAN-Brabant, Het Zuidelijk Toneel)
  • Karlijn Hamer (winnaar Operadagen Award 2019) versterkt Het Laagland als actrice en maker
  • Bijzondere ervaring waarbij kinderen en volwassenen samen letterlijk en figuurlijk op adem komen
credits
Spel
Karlijn Hamer & Bram van Helden
Concept & idee
Karlijn Hamer & Bram van Helden
Leeftijd
2+
Speelperiode
okt & nov 2020, jan & feb 2021
Discipline
Beeldend muziektheater
Duur
35 minuten
Speelvlak
4 X 4 X 3
Max. bezoekers
Max 40 bezoekers (dreumesen en begeleiding) / Max 30 dreumesen en begeleiding
Bijzonderheden
Voorstelling speelt tweemaal op één dag
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend