4+

Vreemde Eend

Een actueel verhaal verpakt in een spetterende mix van dans en spel

Het Laagland / SALLY Dansgezelschap Maastricht

Stefan Ernst & Inez Derksen

Reprise

In de voorstellingen van SALLY Dansgezelschap Maastricht smelten hedendaagse dans en maatschappelijke thema’s samen. Het Laagland maakt voorstellingen waar je van groeit. Met eigenzinnig kwaliteitstheater worden kinderen en volwassenen aangemoedigd hun drijfveren te ontdekken. Samen maken de twee gezelschappen een nieuwe versie van het nog altijd actuele Vreemde Eend.

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknickkleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Vreemde Eend is een actueel verhaal verpakt in een speelse mix van dans en spel. Tien jaar na de eerste versie van SALLY krijgt deze Vreemde Eend een compleet nieuw verendek.

Inez Derksen: “Nu ik in de gelegenheid ben samen met Stefan Ernst dans en theater te vermengen, ervaar ik dat als een inspirerende speeltuin. Ik kijk ernaar uit dat we op zeer speelse wijze zo’n waardevol en actueel verhaal kunnen delen met een heel jong publiek én hun ouders. In de hoop dat de natuurlijke nieuwsgierigheid van ieder kind het juist niet hoeft af te leggen tegen de angst voor het onbekende, die zo pijnlijk kan zorgen voor buitensluiting.”

Stefan Ernst: “De thema’s in Vreemde Eend zijn op zoveel niveaus relevant voor zowel kinderen als volwassenen. Ook in de huidige samenleving is het een gegeven dat mensen die er anders uitzien of er een andere leefwijze op nahouden, met achterdocht, soms zelfs met agressie worden benaderd. Daarom verdient de voorstelling tien jaar na de eerste versie opnieuw onze aandacht.”

Speciaal

  • Gratis workshop van ca. 15 minuten op het toneel, na afloop van de voorstellingen
  • Het beste van SALLY en Het Laagland in één voorstelling
  • De 4+ voorstellingen van Het Laagland staan erom bekend dat ze zowel 4-jarigen als hun grote broertjes, zusjes en ouders aanspreken
  • Actueel thema: het buitensluiten van mensen en angst voor vreemden

Educatie

Op aanvraag zijn filmpjes beschikbaar ter voorbereiding op en na afloop van het bezoek aan de voorstelling. Deze educatiefilmpjes gaan in op de thema’s van de voorstelling, maar stimuleren ook tot dansen en bewegen.

credits
Regie
Stefan Ernst & Inez Derksen
Spel
Patrizio Bucci, Aafke Buringh & Gijs Nollen
Vormgeving
Janco van Barneveld
Compositie
Wouter Gulikers, Stefan Ernst & Peter van Lonkhuijsen
Kostuums
Mieke Kockelkorn
Concept & idee
SALLY Dansgezelschap Maastricht & Het Laagland
Dans
Patrizio Bucci, Aafke Buringh & Gijs Nollen
Choreografie
Stefan Ernst & Inez Derksen
Lichtontwerp
Otto Eggersglüss
Techniek
Roger Foxius
Leeftijd
4+
Speelperiode
sep t/m nov 2020
Discipline
Dans & theater
Duur
50 minuten
Speelvlak
8 X 8 X 4,5
Max. bezoekers
Max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend