9+

De brieven van Mia

Een verhaal over vriendschap, oorlog en liefde

George & Eran Producties / ROSE stories

Eran Ben-Michaël

George en Eran maken voorstellingen die midden in de maatschappij staan en over een wereldwijs, divers en veranderend Nederland gaan. Geëngageerd, persoonlijk en op het snijvlak van toneel en stand-up. Hun jeugdvoorstelling Woestijnjasmijntjes was te zien in de selectie van het Nederlands Theater Festival Jong en werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs. De brieven van Mia is hun tweede voorstelling voor de jeugd.

Op een dag vindt de elfjarige Syrische Laila een stapel oude brieven op de zolder van de 91-jarige Isa Cohen. Voor ze het weet zit ze middenin een spannende speurtocht naar het lot van Mia, de briefschrijfster. Mia blijkt de in de oorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Wat is er met haar gebeurd?

De brieven van Mia gaat over wat oorlog met je doet. We volgen dit verhaal door de ogen van een oude Joodse man en een jong meisje, die zelf net gevlucht is uit de oorlog in Syrië. Samen proberen zij het mysterie van de kist vol brieven uit de Tweede Wereldoorlog te ontrafelen. Onderweg bloeit er tussen de twee schijnbare tegenpolen een bijzondere vriendschap op.

George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël brengen grote maatschappelijke thema’s terug tot menselijke proporties,
of het nu voor volwassenen of kinderen is. Het duo maakte eerder de succesvolle trilogie George & Eran lossen de wereldvrede op, de hitvoorstelling George & Eran worden racisten en het voor meerdere prijzen genomineerde Woestijnjasmijntjes.

De brieven van Mia is een co-productie met ROSE stories, producent van o.a. de jeugdvoorstelling Noumi, Zusje Zeven en van Melk & Dadels, geselecteerd door het Nederlands Theater Festival 2019. ROSE stories kreeg in 2018 de Gieskes Strijbis Podiumprijs voor haar theaterproducties.

Speciaal

  • Nieuwe voorstelling van George en Eran, eerder genomineerd voor de Zapp Theaterprijs
  • De Tweede Wereldoorlog benaderd vanuit het verleden en het heden
  • Vanuit ROSE stories worden scholen actief benaderd om de schoolvoorstellingen te bezoeken, daarbij wordt een gratis educatiepakket met workshops en trainingen aangeboden aan scholen
  • Er is apart budget om om actief ambassadeurs te werven om nieuwe doelgroepen naar het theater te trekken, dit is zeer succesvol gebleken bij de eerdere voorstellingen van beide producenten

Educatie

Bij De brieven van Mia hoort een uitgebreid educatiepakket. Dit pakket bestaat uit een lesbrief, een workshop voor leerlingen en voor docenten en een nagesprek door een 2e of 3e generatie overlevende van de Holocaust om meer te vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Dit educatiepakket wordt kosteloos aangeboden.

credits
Regie
Eran Ben-Michaël
Tekst
George Elias Tobal
Leeftijd
9+
Speelperiode
feb t/m mei 2021
Discipline
Toneel
Duur
75 minuten
Speelvlak
10 X 8 X 4,5
Max. bezoekers
Geen max. bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend