6+

Tori

Stoere story voor álle kinderen

HNTjong

Marjorie Boston

HNTjong, het jeugdtheatergezelschap van Het Nationale Theater, maakt voorstellingen voor iedereen met een jong hart en vertelt verhalen over de wereld om ons heen. Tori is een regie van Marjorie Boston,
(mede-)oprichter van Made in da Shade, MC Theater en Rightaboutnow Inc, een centrum voor urban performing arts in Amsterdam.

Tori is het spannende avontuur van drie moedige mensenkinderen: Cel, Bones en Zi. Hun vader, reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller. Hij kan zo fantastisch vertellen dat de hele wereld stilvalt om te komen luisteren.

Maar dan staat ineens de jaloerse Vos voor de deur in zijn geblindeerde limo. Vos heeft akelige plannen met hun vader. Gewapend met een potloodzwaard, een ijzersterk Colossusschild en een magische tijgerklauw komen de drie kinderen hun vader te hulp. Zijn ze tegen de kwaadaardige Vos opgewassen?

Het grafische werk van beeldend kunstenaar Brian Elstak was te zien in het Stedelijk Museum en siert albumcovers van verschillende Nederlandse rappers. Hij werkte mee aan videoclips van internationaal bekende artiesten.

Tori is gebaseerd op Elstak’s gelijknamige, met een Zilveren Penseel bekroonde kinderboek. Samen met Marjorie Boston en Maarten van Hinte maakt Elstak deze swingende hiphopvoorstelling waarin zijn graphic design samenkomt met muziek en theater.

Speciaal

  • Gebaseerd op het prijswinnende kinderboek van Brian Elstak, beeldend kunstenaar en graphic artist voor o.a. voor De Correspondent, de Volkskrant en het Stedelijk Museum
  • Voor zijn boek Tori kreeg Elstak de Zilveren Penseel 2018
  • Regie van Marjorie Boston, oprichter van Made in da Shade, MC Theater en Rightaboutnow
  • Bewerking van Maarten van Hinte
  • Brian geeft zelf het grafische werk in deze voorstelling vorm

Educatie

In Tori gaan de kinderen, gewapend met de verhalen van hun vader op avontuur. Hoe krachtig is een potlood? Hoeveel troost bieden woorden? En hoe kom je in een goed verhaal terecht? De kracht van een verhaal en de verbeelding staan centraal in het educatiemateriaal. Het educatieprogramma bestaat uit: een ansichtkaart met lesbrief om in de klas mee aan de slag te gaan en een workshop.

Kerndoelen: 54, 56.

credits
Regie
Marjorie Boston
Tekst
Brian Elstak
Spel
3 acteurs en 1 muzikant/dj
Vormgeving
Brian Elstak
Leeftijd
6+
Speelperiode
okt t/m dec 2020
Discipline
Theater
Duur
75 minuten
Speelvlak
7 X 7 X 6
Max. bezoekers
Geen max. bezoekers / max. 150 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend