4+

Een feest om te janken

Een voorstelling vol verwachting en verlanglijst-verlangens

House of Nouws / STIP

Sanne Nouws

House of Nouws, met Sanne Nouws als regisseur, maakt bonte voorstellingen over existentiële thema’s, met zwarte humor en smeuïg spel. Ze zijn feestelijk ontregelend en bestaan niet zonder de ongecensureerde reacties van de kinderen.

Veel kinderen moeten op hun eigen kinderfeestjes ongewild de hele dag door huilen. De feestmaand december is al helemaal een garantie voor tranen. De voorstelling Een feest om te janken gaat, in hoog tempo en met fysiek spel, over hebberig-heid en de ellende die door verlanglijstjes wordt veroorzaakt.

Twee kopers komen een winkel binnen met lange verlanglijsten. Er is geen verkoper, ze kunnen alles meenemen wat ze willen. Ze beginnen wild pakjes te stapelen, zoveel ze kunnen dragen. Maar dan komen ze in de problemen. Want hoe meer de één pakt, hoe meer de ander wil. In alle hysterie begint de ander zelfs te veranderen in het verlangde cadeautje. In deze familievoorstelling voor de feestmaanden dompelt House of Nouws kleuters en hun ouders onder in een vrolijke en verschrikkelijke overvloed. Om zich samen af te vragen of NIKS willen soms meer plezier geeft dan ALLES.

Een feest om te janken is een productie van House of Nouws in samenwerking met De Verkadefabriek en STIP theaterproducties.

Speciaal

  • Een vrolijke familievoorstelling voor de feestmaanden
  • Een herkenbaar verhaal over hebberigheid en het leed dat verlanglijstjes veroorzaken
  • In lijn van Sanne Nouws' vorige STIP productie, het rebelse Hendrik IV - ongeschikt voor kinderen, die viersterrenrecensies kreeg: “Een meer dan geslaagde, vette knipoog naar alle vertrutting rondom kinderen in onze samenleving in het algemeen en die in het jeugdtheater in het bijzonder.”
  • Kinderen mogen hardop hun mening geven

Educatie

Bij Een feest om te janken is een voorbereidende lesbrief beschikbaar.

Kerndoelen: 54, 55, 56.

credits
Regie
Sanne Nouws
Tekst
Sanne Nouws
Spel
Nina Fokker e.a.
Vormgeving
Sanne Lips en Liesje Knobel
Concept & idee
Sanne Nouws
Leeftijd
4+
Speelperiode
nov & dec 2020
Discipline
Beeldend theater
Duur
40 minuten
Speelvlak
7 X 7 X 4
Max. bezoekers
Max. 200 bezoekers / max. 150 leerlingen
Bijzonderheden
Voorstelling speelt tweemaal op één dag
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend