7+

Van Hamelen & The Rats

Een muzikaal sprookje met een staartje

Lennart Monaster / STIP

Lennart Monaster

Lennart Monaster maakt humorvol en energiek muziektheater over actuele schurende thema’s. “Het is mijn zoektocht in kleine, fantasievolle verhalen de grote vraagstukken van nu te verbeelden. De bezwete worstelingen van mijn personages zeggen hoopvol: wees gerust, je bent niet de enige die worstelt.”

Van Hamelen is de grootste rockster ooit, met meer volgers dan YouTube zelf. Zijn achtergrondkoor van ratten volgt hem waar hij ook gaat. Op elk gek podium, in elk raar land, met elk raar pakje aan dat hun idool voor ze uitkiest. Hoe verder ze reizen, hoe raarder zijn wensen worden. Maar hij is de Rattenvanger. Natuurlijk doe je mee! Tot een dove rat-roadie het team komt versterken. Hij snapt niet waarom iedereen zo gek is op die Van Hamelen. Het achtergrondkoor begint opeens te twijfelen. Willen ze dit eigenlijk wel? Is de Rattenvanger te gek? Of zijn zij gek?

Van Hamelen & The Rats is een ratten-komedie vol muziek, glitter en glamour. Over opkijken naar iemand en diegene volgen. Ook naar plekken waarvan je niet weet of je er eigenlijk wel wilt zijn. Maar hoe begon dat? Waar zit de bel om aan te trekken of de handrem? En durf je dat wel bij iemand waar je zo tegen opkijkt? Stuiter mee op de krankzinnige tournee met Van Hamelen en zijn Ratten.

Monaster slaagt er bijzonder goed in om actuele, schurende thema’s invoelbaar en persoonlijk te maken voor een publiek van alle leeftijden. Dat bewees hij in eerdere regies als Bezoek voor Beer (Zilveren Krekel 2016), De Kleine CowboyAssepoesters Assepesters en Gewoon Held.

Speciaal

  • Lennart Monaster won in 2016 de Zilveren Krekel voor Bezoek voor Beer. 
  • Een popsprookje op basis van het beroemde verhaal De Rattenvanger van Hamelen
  • Met zingende ratten
  • Bomvol live muziek en show. Skip Justin Bieber, Ariane Grande of K3: Van Hamelen is where you want to be ;-)

Educatie

Voor scholen is er een lesbrief over idolen: wie is je idool en hoe ver ga jij als je idool dat van je vraagt? Samen maken jullie een eigen idool: wanneer is jullie idool perfect - of hoeft een idool misschien niet perfect te zijn? En natuurlijk krijg je bij de lesbrief alvast een voorproefje van de swingende muziek uit de voorstelling!

Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 54, 55, 56.

credits
Regie
Lennart Monaster
Spel
Jip van den Dool, Eva van der Post, Jacob de Groot e.a.
Concept & idee
Lennart Monaster
Leeftijd
7+
Speelperiode
okt t/m dec 2020
Discipline
Muziektheater
Duur
65 minuten
Speelvlak
10 X 8 X 5
Max. bezoekers
Max. 300 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend