10+

KEIHARD

Dans die je keihard raakt

SALLY Dansgezelschap Maastricht

SALLY Dansgezelschap Maastricht maakt virtuoze, uitdagende en herkenbare voorstellingen voor alle leeftijden. De topdansers van het gezelschap nodigen het jonge publiek uit om via dans nieuwe werelden te ontdekken. Vanuit een positieve beleving creëert SALLY ambassadeurs voor de kunsten en bouwt ze aan het publiek en de dansers van morgen.

In KEIHARD toont SALLY de kracht van het collectief en wat je als groep van individuen teweeg kan brengen. Zeven dansers staan op het podium en laten zien hoe een collectief energie kan creëren, actiebereidheid kan aanwakkeren en voor verandering kan zorgen.

De toeschouwers worden getrakteerd op een bijzonderebeleving. Ze nemen plaats op het podium, midden in de dansexplosie en dicht op de huid van de dansers. De energie van de dansers wordt voelbaar, zelfs tastbaar, waardoor niemand stil kan blijven zitten. SALLY laat het publiek ervaren hoe besmettelijk het is om naar dans te kijken: intens, virtuoos, vol humor en KEIHARD in your face.

“In een grenzeloze mash-up van dansvormen bespelen choreografen Stefan Ernst en Martin Harriague het publiek en de dansvloer optimaal.”, schreef de Theaterkrant.

Speciaal

  • Het publiek zit op het podium, dicht op de huid van de dansers en de dans
  • Intens, virtuoos, met humor en in your face
  • Over de kracht van het collectief en wat samenwerken kan opleveren
  • Choreografieën van artistiek leider Stefan Ernst en vaste gastchoreograaf Martin Harriague van o.a. Ballet Nationale de Marseille, Noord Nederlandse Dans en Scapino Ballet Rotterdam

Educatie

SALLY biedt een lesbrief aan en op verzoek kan deze voorstelling worden gecombineerd met een workshop waarbij de deelnemers uitgedaagd worden om KEIHARD te dansen! Educatieve website: www.ikwilmeersally.nl

Kerndoelen: PO: 53, 54, 55. VO: 48, 50, 56.

credits
Vormgeving
Janco van Barneveld
Compositie
Martin Harriague, Wouter Gulikers e.a.
Dramaturgie
Dramaturgisch advies: Inez Derksen
Kostuums
Mieke Kockelkorn
Concept & idee
Stefan Ernst 
Choreografie
Stefan Ernst en Martin Harriague
Lichtontwerp
Otto Eggersglüss
Techniek
Theatervogels
Leeftijd
10+
Speelperiode
feb t/m mei 2021
Discipline
Dans
Duur
55 minuten
Speelvlak
13 X 13 X 5 (incl. publieksopstelling)
Max. bezoekers
Max. 110 bezoeker / max. aantal leerlingen in overleg
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend