4+

VAN MIJ

Gebaseerd op Hou van mij van Ted van Lieshout

Theater Gnaffel

Rob Vriens

Theater Gnaffel vertelt verhalen die er toe doen, met levensgrote poppen als gelijkwaardige acteurs. “Poppenspeler Elout Hol geeft op verbluffende wijze elk van de poppen een onmiskenbaar eigen karakter door daadwerk lijk woede, verbazing en machteloosheid in zijn poppen te leggen.” (Theaterkrant)

VAN MIJ is een grappige spiegel en een feest van herkenning voor volwassenen en kinderen die het ‘van mij’-stadium al voorbij zijn. Een verrassende reis door het prachtige werk van een van Nederlands beste schrijvers en dichters.

Elk kind denkt -in zijn eerste jaren- dat alles hem of haar toebehoort. Alle dingen, alle mensen, alle aandacht, alle liefde en vooral al het speelgoed, alles is ‘van mij!’. En dan, ineens, moet je gaan delen. Eerst met die nare oudere broertjes en zusjes en dan met vooral overbodige vriendjes. Waarom dan toch? Want alles is toch ... van mij?

Dit delen, dit ‘van jou of van mij’ is het thema in deze ultraspeelse, fantasievolle, kleurrijke en hoe-kan-het-anders, veelal rijmende Gnaffel-voorstelling VAN MIJ.

De voorstelling is gebaseerd op het boek Hou van mij, met bijna alle gedichten en illustraties van jeugdboekenschrijver, dichter en tekenaar Ted van Lieshout, die alle grote jeugdliteratuurprijzen op zijn naam heeft staan.

Speciaal

  • Humoristische familievoorstelling voor kinderen, ouders, opa's en oma's
  • Kennismaking met de prachtige (kinder)gedichten van de veelgeprezen schrijver Ted van Lieshout en veel muziek

Educatie

Theater Gnaffel biedt voorafgaand aan de voorstelling een inleidende lesbrief waarin poëzie en het thema van de voorstelling centraal staan. Na afloop van de voorstelling wordt er een project aangeboden waarbij leerlingen worden uitgedaagd hun meest dierbare bezit te delen met anderen.

Kerndoelen: 34, 37, 54.

credits
Regie
Rob Vriens
Tekst
Rob Vriens
Spel
Sam Galgenbeld, Elout Hol 
Vormgeving
Ellen Klever
Techniek
Valentijn van der Mieden
Leeftijd
4+
Speelperiode
sep 2020 t/m jan 2021
Discipline
Beeldend theater met poppen
Duur
50 minuten
Speelvlak
8 X 8 X 4
Max. bezoekers
Max. 200 bezoekers / max. 150 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend