8+

GilGAMEsj

Wie ben jij in deze game?

Urban Myth i.s.m. De Krakeling & STIP

Jörgen Tjon A Fong

Jörgen Tjon A Fong, de artistiek leider van Urban Myth, regisseert muziektheater voor jongeren en volwassenen, vaak gebaseerd op inspirerende historische personen uit de Cariben of de VS, zoals Martin Luther King (Gouden Krekel). Urban Myth bewerkt deze verhalen tot aansprekende voorstellingen voor een (jong) publiek van nu.

De 500 jaar-oude legende over koning Gilgamesj is overge- leverd op kleitabletten. De interactieve theatervoorstelling GilGAMEsj is gebaseerd op die oude verhalen, maar worden gespeeld als een moderne game. En het publiek doet mee. Deze voorstelling is mede gemaakt door de game ontwikkelaars van Rusty Lake.

Stel: je komt op een plek waar je niemand kent. Hoe reageer je? Trek je je terug of laat je jezelf juist zien? Stapje voor stapje ga je de uitdaging aan. En wie kan je daarbij helpen? Gilgamesj! 

Anu, de hoofdpersoon, is met zijn ouders meegekomen naar Nederland. Dit is zijn nieuwe thuis, wordt hem verteld. Maar hoe kun je je thuis voelen op een plek die je niet kent en waarvan je de taal niet spreekt? Om zijn angsten te overwinnen, bedenkt Anu een game-personage, Gilgamesj. Hij laat hem opdrachten uitvoeren die zijn geïnspireerd door de avonturen van de legendarische koning Gilgamesj, maar gelinkt zijn aan thema’s die belangrijk zijn voor kinderen van nu.

Anu neemt het jonge publiek mee op reis naar een be-stemming die het zelf bepaalt. GilGAMEsj is ‘immersive theater’, waarin de scheiding tussen publiek en spelers wordt opgeheven en de toeschouwers zelf mede de theaterervaring bepalen. Opdracht na opdracht wordt de wereld stukje bij beetje overwonnen.

Speciaal

  • Van de makers van de Zilveren Krekel-winnaar 2019 Martin Luther King
  • 'Immersive theater' waarin het publiek mee bepaalt hoe de voorstelling loopt 
  • Theaterbeleving met een pan-Arabische achtergrond, gebaseerd op het oudste verhaal ter wereld
  • Samenwerking met gameontwikkelaars van Rusty Lake, bekend van hun independent games waarin opdrachten vervuld moeten worden
  • Een spannend avontuur voor iedereen van alle culturen vanaf 8 jaar

Educatie

Bij de voorstelling wordt een uitgebreid educatief en randprogramma aangeboden.

credits
Regie
Jörgen Tjon A Fong
Tekst
Jörgen Tjon A Fong
Leeftijd
8+
Speelperiode
okt 2020 t/m jan 2021
Discipline
Immersive theater
Duur
70 minuten
Speelvlak
8 X 8 X 6
Max. bezoekers
Max. 400 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend