6+

WIRWAR

Grenzeloos circustheater

Laura van Hal / WIRWAR

Laura van Hal

WIRWAR is een adembenemende circustheatervoorstelling een theatrale reis vol spectaculaire acrobatiek. Onder de naam WIRWAR producties maakt Laura van Hal brutaal circustheater voor de hele familie, vol risico, dynamiek en humor.

‘s Avonds bij het schijnsel van het nachtlampje, komen ze tevoorschijn. Kleine schaduwfiguurtjes die dansen door de nacht. Als je durft, nemen ze je mee op avontuur naar een wereld waar niemand anders komt. Een wereld waar de regels van de zwaartekracht niet gelden en waar onder en boven moeilijk uit elkaar te houden zijn. Je zult versteld staan van wat je samen met de schaduwfiguurtjes kunt. Je vliegt door de lucht, maakt salto’s en balanceert ondersteboven op je handen.

Die schaduwfiguurtjes zijn wel rare wezentjes. Ze verdwijnen net zo plotseling als dat ze opduiken. Sommige schaduwfiguurtjes zijn een beetje spannend, andere juist heel gezellig. En als je dicht bij ze komt, voel je je steeds weer anders. Wie wordt wijs uit deze WIRWAR?

Sinds 2013 maakt Laura circustheater speciaal voor een jong publiek. Met de muziektheatervoorstelling Heroïca won ze de prestigieuze Junge Ohren Preis 2014. Bij STIP theaterproducties maakte zij VLIEG OP! en het zeer succesvolle LEF! In 2018 richtte zij haar eigen gezelschap op. Haar makershart ligt bij het jonge publiek. In haar woordeloze voorstellingen behandelt Laura emoties en thema's die herkenbaar zijn voor jong en oud, voorstellingen die, zowel letterlijk als figuurlijk, aanzetten tot beweging.

Speciaal

  • Brutaal circustheater
  • Een totaalbeleving van circus met acrobatiek, dans, theater, spektakel en illusionisme
  • Maak kennis met circustalent van de Nederlandse circusscholen.
  • Reeds 52 voorstellingen verkocht in 2020

 

Educatie

Er is een lesbrief beschikbaar waarin kinderen meer leren over circus. De lesbrief gaat ook in op het thema van de voorstelling, het leren omgaan met emoties. Tevens zijn er (op maat gemaakte) workshops te boeken voor op school en in het theater.

Kerndoelen: 54, 55, 56, 57, 58.

credits
Regie
Laura van Hal
Spel
Britt Timmermans, Jorga Lok, Mario Kunzi, Tijs Bastiaens en Tom Mörtl
Dramaturgie
Martine van Ditzhuyzen
Leeftijd
6+
Speelperiode
feb t/m apr 2021
Discipline
Circustheater
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 5,5
Max. bezoekers
Max. 400 bezoekers / max. 350 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend