7+

Hans en Griet

Magisch muziektheater voor de hele familie

De Toneelmakerij / Silbersee

Paul Knieriem

De publiciteitstekst en het publiciteitsbeeld van Jan Hoek voor theaters staan bij downloads onderaan deze pagina.

Dit keer verdwalen Hans en Griet niet in het bos. Door hun ouders op straat gezet, zwerven ze ’s nachts door de verlaten straten van de grote stad. Onderweg ontmoeten ze allerlei wonderlijke figuren. Zoals de vadsige PatatDuif die zijn mening over de stad niet onder stoelen of banken steekt, de Nachtvlinder die je een geweldige avond belooft en de Draaiorgeldraaier met zijn valse muziek. Gaan ze ooit nog terug naar hun ouders of rooien ze het liever zelf?

Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans maken dit Grimmige sprookje tot een onvergetelijke ervaring voor de hele familie. Een spannend, grappig en ontroerend coming-of-age verhaal met verrassende videobeelden van je eigen stad.

Speciaal

  • In het videodecor zien kinderen hun eigen stad, plein of winkelstraat, want de voorstelling past zich aan de speelplek aan.
  • De bekendste kinderopera ter wereld.
  • herkenbaar voor kinderen, ouders en grootouders.
  • Paul Knieriem won met de uitnbundige familievoorstelling De Tantes de Gouden Krekel 2015 en de Zapp Theaterprijs 2015.

Educatie

Alle klassen die naar de voorstelling gaan, krijgen een survival kit voor de grote stad. Want je kunt honderd sprookjes lezen, rekensommen maken, d’s en t’s op de juiste plek zetten, maar hoe overleef je in de stadsjungle?
Survival workshop // Voor ouders en kinderen is er de survival workshop waarbij je jezelf uit de meest benarde situaties leert redden. Heb je iets aan de raad van je ouders, of sturen ze je het bos in?
Randprogramma GPS speurtocht in het theater // Zwerf door de stad in het spoor van Hans en Griet en volg de aanwijzingen op je telefoon. Lukt het jou om de bedreigingen en verlokkingen van de grote stad te weerstaan en op tijd in de schouwburg aan te komen?
Kerndoelen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12, 13, 14, 34, 35, 54, 55, 57 en 58.

credits
Regie
Paul Knieriem
Compositie
Engelbert Humperdinck, Genevieve Murphy
Muzikale leiding
Romain Bischoff
Libretto
Jibbe Willems
Spel
Laura Bohn, Jan-Paul Buijs, Yung-Tuan Ku, Arnout Lems, Genevieve Murphy, Nienke Nasserian, Carl Refos, Michaela Riener, Rop Verheijen
Leeftijd
7+
Speelperiode
okt ’21 t/m jan ’22
Discipline
muziektheater, jeugdtheater, opera
Duur
75 minuten
Speelvlak
12 x 10 x 14
Max. bezoekers
geen max. bezoekers / max. 400 leerlingen
Bijzonderheden
Language No Problem
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend

Anderen bekeken ook