7+

Hans en Griet

Magisch muziektheater voor de hele familie

De Toneelmakerij / Silbersee

Paul Knieriem

Na het succes van De Toverfluit slaan de Toneelmakerij en Silbersee wederom de handen ineen voor magisch
muziektheater voor de hele familie. Jong en oud geniet tijdens de donkere dagen samen van het spannende verhaal
van Hans en Griet, de wereldberoemde kinderopera gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm.

Dit keer verdwalen Hans en Griet niet in het bos. Door hun ouders op straat gezet, zwerven ze ’s nachts door de verlaten straten van de grote stad. Ze ontmoeten de optimistische MooiWeerWolf die nooit een vuiltje aan de lucht ziet. En de filosofische GroteStadsDuif met zijn tegenstrijdige adviezen. Gaan ze ooit terug naar hun ouders of rooien ze het liever zelf? Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans maken dit Grimmige sprookje tot een onvergetelijke ervaring voor de hele familie. Een spannend, grappig en ontroerend coming-of-age verhaal met verrassende videobeelden van je eigen stad.

Educatie

Alle klassen die naar de voorstelling gaan, krijgen een survival kit voor de grote stad. Want je kunt honderd sprookjes lezen, rekensommen maken, d’s en t’s op de juiste plek zetten, maar hoe overleef je in de stadsjungle?
Survival workshop // Voor ouders en kinderen is er de survival workshop waarbij je jezelf uit de meest benarde situaties leert redden. Heb je iets aan de raad van je ouders, of sturen ze je het bos in?
Randprogramma GPS speurtocht in het theater // Zwerf door de stad in het spoor van Hans en Griet en volg de aanwijzingen op je telefoon. Lukt het jou om de bedreigingen en verlokkingen van de grote stad te weerstaan en op tijd in de schouwburg aan te komen?
Kerndoelen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12, 13, 14, 34, 35, 54, 55, 57 en 58.

credits
Regie
Paul Knieriem
Tekst
Libretto: Jibbe Willems
Spel
Jan-Paul Buijs, Arnout Lems, Genevieve Murphy, Yung-Tuan Ku, Carl Refos, Michaela Riener, Rop Verheijen, Eva van der Gucht e.a.
Compositie
Engelbert Humperdinck, Genevieve Murphy
Musici
Muzikale leiding: Romain Bischoff
Leeftijd
7+
Speelperiode
okt ’21 t/m jan ’22
Discipline
muziektheater, jeugdtheater, opera
Duur
75 minuten
Speelvlak
12 x 10 x 14
Max. bezoekers
geen max. bezoekers / max. 400 leerlingen
Bijzonderheden
Language No Problem
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend