4+

De drie biggetjes en het wolfspak

Familievoorstelling met virtuoos spel, taalgrappen, muziek en soepele dansmoves

De Toneelmakerij

Timothy de Gilde

Weet u nog hoe het sprookje gaat? In De drie biggetjes en het wolfspak proberen drie biggen samen hun treurige lotgevallen te vertellen. Al snel heeft elke big zijn eigen gepeperde mening over hoe de vork precies in de steel zit, met: knorrige sneren over wie de schuld heeft, ruzies over de wolven en krulstaartige debatten over de juiste bouwmaterialen voor een duurzame hut. Een vrolijke familievoorstelling vol prangende levensvragen met veel dans, muziek en ijzersterk spel.

Het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-ageverhaal voor de allerjongsten. Hoe overleef je als je moeder je zomaar het huis uitzet? Hoe overwin je angst? Wanneer vertrouw je iemand? En als iedereen zijn eigen verhaal vertelt, hoe weet je dan wat waar is? Clownesk en absurdistisch theater met een snufje satire. Over afscheid nemen van oude verhalen en de toekomst omarmen.

Regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht tekenen voor een voorstelling vol varkenshumor, met hilarische verkleedpartijen, aanstekelijke danspassen en absurde discussies. Het duo maakte eerder furore met GTA V. Met Bromance vielen ze in binnen- en buitenland in de prijzen. Hun King Oeboe speelde zowel de schooljeugd als bezoekers van Museumnacht Amsterdam plat: het duo tekent voor entertainend én prikkelend theater.

Speciaal

  • Klassieker in een fonkelnieuw jasje.
  • Schrijver Joachim Robbrecht en regisseur Timothy de Gilde vallen steevast in de prijzen.
  • Aan het eind dansen alle kinderen (en ouders) mee met de aansteklijke choreografieën van de drie biggetjes.

Educatie

lesmateriaal // Iedere leerling krijgt een lap stof met opdrachten om een knapzak te maken. De kinderen verzamelen troostende woorden, een lekker hapje van thuis, een geurig knuffellapje en hun favoriete slaapliedje. Van de dingen die je liever niet meeneemt naar je volgende huis, mag je voor eens en voor altijd afscheid nemen. Met hun knapzakken trekken de leerlingen de wijde wereld in en op een fijne picknickplek halen ze herinneringen op over thuis.
ouder-kind-workshop // Met materialen uit het sprookje en je ouders als hardwerkende bouwvakkers, bouwen we samen levensgrote hutten om je in thuis te voelen. Wat heb je daarvoor nodig? Is dat de buurt waar je huis staat, de geur van een pasgebakken cake of het zachte dekentje dat oma cadeau gaf?
Kerndoelen: 1, 2, 3, 27, 28, 34, 35, 42, 44, 45, 54, 55.

credits
Regie
Timothy de Gilde
Tekst
Joachim Robbrecht i.s.m. Artun Alaska Arasli
Spel
Yamill Jones, Wart Kamps, Jip Smit
Leeftijd
4+
Speelperiode
dec ‘21 t/m feb ‘22
Discipline
toneel
Duur
50 minuten
Speelvlak
7 x 7 x 5
Max. bezoekers
geen max. bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend