8+

Meisjes pakken de jongens

Ode aan meisjes die in bomen klimmen en jongens op ballet

De Toneelmakerij

Belle van Heerikhuizen

De publiciteitstekst en het publiciteitsbeeld voor theaters staan bij downloads onderaan deze pagina.

“Waarom mogen jongens zoveel meer leuke dingen dan meisjes?” Het zit Zoë al lange tijd dwars. Ze besluit het heft in eigen handen te nemen en undercover te gaan bij de jongens. Met hulp van haar vriendinnen transformeert Zoë en de volgende dag is ze ‘het nieuwe jongetje’ in de klas. Het begint als een droom van vrijheid vol ruwe spelletjes, hard schreeuwen en vieze kleren. Maar is het leven aan 'de andere kant' echt veel mooier?

Meisjes pakken de jongens is een stoere schoolpleinkomedie vol vermommingen, voetbal en vooroordelen. Over de grote vraag: wie zijn er nu beter af, de jongens of de meisjes? Geregisseerd door Zilveren Krekel 2019-winnares Belle van Heerikhuizen en geschreven door Gouden Krekel 2018-winnaar Tjeerd Posthuma.

Speciaal

  • Herkenbaar theater over lief en leed op het schoolplein. 
  • Regisseur Belle van Heerikhuizen won in 2019 een Zilveren Krekel met Sweet Sixteen, die ze ook bij de Toneelmakerij maakte.
  • Schrijver Tjeerd Posthuma won in 2018 een Gouden Krekel voor zijn tekst Princess. 

Educatie

lesmateriaal // Doe de grote GENDER-IDENTITEITEN TEST. Gewoon een jongen of een meisje zijn is zó vorige eeuw. Welke van de 56 genderidentiteiten past bij jou? Doe de test!
workshop // Battle tussen de seksen. De meiden bekwamen zich in typische jongensdingen, terwijl de jongens met een hardloopwedstrijd op hakken bezig zijn. Ontdek welke skills, ooit bedacht voor het andere geslacht, jou kunnen helpen om de beste versie van jezelf te worden. Mix and match!
Kerndoelen: 1, 2, 3, 7, 34, 35, 37, 53, 54, 55, 57, 58.

credits
Tekst
Tjeerd Posthuma
Regie
Belle van Heerikhuizen
Spel
Keanu Visscher, Kim Karssen en Minne Koole
Dramaturgie
Paulien Geerlings
Scenografie
Janne Sterke
Kostuums
Esmee Thomassen
Leeftijd
8+
Speelperiode
nov & dec ‘21
Discipline
toneel
Duur
75 minuten
Speelvlak
7 x 9 x 5
Max. bezoekers
geen max. bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend