14+

Daddy

Kwetsbaar muziektheater over opgroeien

DOX

Timothy de Gilde

Een vader en dochter die zielsveel van elkaar houden en elkaar intens kunnen haten. In de kwetsbare muziektheaterdansvoorstelling Daddy zien we een vader die vecht tegen een depressie en overmatig alcoholgebruik. Zijn dochter heeft een berg aan gedragsproblemen en dreigt van school geplaatst te worden. Ze kunnen niet mét en ook niet zonder elkaar. Ondertussen proberen beiden uit de handen van overheidsinstanties te blijven en geven ze de ander de schuld van alle problemen.

Opgroeien in een eenoudergezin kan de oorzaak zijn van het ontwikkelen van probleemgedrag. Sinds begin deze eeuw is het aantal eenoudergezinnen sterk gestegen. Het verdriet en gevoel van onmacht om het uiteenvallen van een gezin speelt hierbij een grote rol.
De breekbare voorstelling Daddy brengt dit, hoe moeilijk ook, in beeld. Waaruit kun je hoop putten als de toekomst zo onzeker is? Is naar elkaar luisteren genoeg? Daddy gaat over opgroeien, isolatie en sociale problemen, maar is ook vol muziek. Breekbare melodieën en een krachtige zangeres nemen je mee in het veelbezongen vader- dochterthema. DOX toont met deze voorstelling een persoonlijk en kwetsbaar verhaal en legt sociale problemen bloot. Vol krachtige taal en grote emoties, maar ook met liefde en humor. De voorstellingen van DOX gaan altijd over onderwerpen die herkenbaar zijn voor jongeren. Cross-overs van theater, hiphop, spoken word en dans zijn favoriet, de jongerencultuur is de inspiratiebron.

Speciaal

  • Regisseur Timothy de Gilde is winnaar van de Gouden Krekel 2016.
  • Over het ontwikkelen van gedragsproblemen.
  • Multidisciplinaire voorstelling: dialoog, zang en dans.

Educatie

Daddy zit dicht op de huid van de leerlingen en verdient daarom een goede inleiding. DOX biedt de inleiding in de vorm van een digitale educatie pagina die leerlingen interactief voorbereid op hun bezoek aan de voorstelling. De leerlingen worden hier ondergedompeld in de wereld van Daddy. Van een intro filmpje over de voorstelling tot een handige ‘wist je dat’ wegwijzer met artikelen, filmpjes en podcasts. Maar ook een doe het zelf plek die leerlingen aan het werk zet door middel van een tutorial en een quiz. Materiaal waarmee leerlingen op een speelse manier worden uitgedaagd om na te denken over hun eigen relatie met hun ouder(s). In een bijbehorende workshop theater en spoken word gaan de leerlingen samen met een DOX docent aan de slag met hun ouder-kind relatie.
Kerndoelen: 36, 48, 49, 50.

credits
Regie
Timothy de Gilde
Tekst
Magne van den Berg
Spel
Ayisha Siddiqi e.a.
Leeftijd
14+
Speelperiode
okt t/m dec ‘21
Discipline
muziektheaterdansvoorstelling
Duur
60 minuten
Speelvlak
8,5 x 10 x 5
Max. bezoekers
geen max. bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend