4+

2021: Een Ruimtereis

Een muzikaal sciencefiction avontuur

Het Laagland

Lennart Monaster

De publiciteitstekst en het publiciteitsbeeld voor theaters staan bij downloads onderaan deze pagina.

Bedtijd. Tanden poetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In 2021: Een Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. In deze verbluffende ‘houtje-touwtje kleuter-sciencefiction’ gaan twee fantasievolle geesten dapper het avontuur van de nacht aan.

De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de start, voor de lancering, de lift off. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. Mag het licht aan blijven? Kan dat in de ruimte? Komen ze daar wel en hoe hoog kun je eigenlijk het heelal in? En wat als het fout gaat? Drie, twee, één … Daar gaan ze!

Voor iedereen die nog weet óf juist vergeten is hoeveel durf ervoor nodig is om in slaap te vallen, in het donker te stappen en niet te weten wat er gaat komen. Met gewichtloze dromen, buitenaardse humor en live gemaakte geluidseffecten laat deze ode aan verbeeldingskracht, moed én de film 2001: A Space Odyssey niemand onberoerd.

Speciaal

  • Met Bezoek voor Beer wonnen de regisseur en de componist in 2016 samen een Zilveren Krekel.
  • Buitenaards magisch verbeeld, met huis-, tuin- en keukenspullen. Do try this at home!
  • Muzikaal theater dat nog lang zal 'doorzingen' in kleuterhoofden.

Educatie

Educatiefilmpjes met de acteurs kunnen met de kinderen in de klas bekeken worden, ter voorbereiding op en als verwerking na afloop van de voorstelling. Kerndoelen: 34, 37, 54.

credits
Regie & concept
Lennart Monaster
Tekst
Sanne Schumacher & Lennart Monaster
Spel
Joris Erwich & Kyra Bououargane
Decor
Douwe Hibma
Leeftijd
4+
Speelperiode
sep t/m nov ‘21
Discipline
muziektheater
Duur
55 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4,5
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend