8+

Kanonnenvoer

Muzikaal slagwerkspektakel vol gardes, potten en pannen

Het Laagland

Lennart Monaster

De publiciteitstekst en het publiciteitsbeeld voor theaters staan bij downloads onderaan deze pagina.

Verlengde tournee

Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit door een onverwachte vriendschap. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen.

Kok Tortot heeft in tijden van een oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf.

Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna tot kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw. Samen bluffen zij zich een fantasievolle weg door barre tijden. Uiteindelijk bekokstooft Tortot een krankzinnig meesterplan om die dwaze oorlog te stoppen en zo het leven van halve George te redden.

Kanonnenvoer is smakelijk 'theatervoer' voor de hele familie van 8 tot 108 jaar. Een bord vol vriendschap, een scheut dwaze ruziemakers en een flinke toef avontuur. Inclusief muzikaal vuur- en slagwerk als kers op de taart. Gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek Hoe Tortot zijn vissen hart verloor.

Speciaal

  • Hoe Tortot zijn vissenhart verloor is bekroond tot beste jeugdboek van 2017 en auteur Benny Lindelauf schreef ook het script. 
  • Over vriendschap in tijden van oorlog.
  • Recensie met vier sterren in NRC Handelsblad. 
  • De ‘keuze van de criticus’ in Theaterkrant: "Het samenspel tussen Nollen (Halve George) en Overdiep (Tortot) is net als in Bezoek voor Beer wederom een genot om naar te kijken."

Educatie

Filmpjes met de acteurs zijn in de klas te bekijken, als voorbereiding op het voorstellingsbezoek en als verwerking na afloop. Een (zelf te printen) placemat met puzzels en opdrachten ter verdieping van het thema en stimulering voor nagesprek. Kerndoelen 34, 37, 52.

credits
Concept & regie
Lennart Monaster
Spel
Folmer Overdiep, Gijs Nollen, Jessie Wilms, Bart Sietsema & Dion Vincken
Tekst
Benny Lindelauf
Leeftijd
8+
Speelperiode
jan t/m mrt ‘22
Discipline
muziektheater
Duur
75 minuten
Speelvlak
10 x 10 x 5
Max. bezoekers
max. 450 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend