14+

Met Zonder Ballen

Openhartig samenspel van een transzoon en zijn moeder

Het Laagland

Annelies van Wieringen

De publiciteitstekst en het publiciteitsbeeld voor theaters staan bij downloads onderaan deze pagina.

Special

Een transzoon en zijn moeder samen op de vloer in een theaterdocumentaire. Centraal staat zijn zoektocht naar gender en identiteit en haar reactie daarop als moeder. Welke impact heeft ‘worden wie je bent’ op een gezin? Met Zonder Ballen geeft een ontroerend en hilarisch eerlijk beeld.

In de voorstelling zien we een steeds helderder wordend kind en een moeder in verwarring, omdat ze zijn tempo amper kan bijbenen. Een theatrale mix van persoonlijke bespiegelingen, schrijnend grappige confrontaties en informatieve weetjes. Met ruimte voor alle misverstanden, zorgen en clichés, geeft deze voorstelling een openhartige en liefdevolle inkijk in de realiteit van een kind in transitie. Herkenbaar voor transkinderen en hun ouders, verrijkend voor alle nieuwsgierige jongeren en volwassenen.

De zoon heet Flip Zonne Zuijderland (1998) en hij is aankomend filmmaker en performer. De moeder is Inez Derksen (1967), artistiek directeur van Het Laagland. Sinds haar theateropleiding stond Inez niet meer zelf op het podium. De gevoelde urgentie om hun persoonlijke geschiedenis te delen, maakt dat Inez en Flip nu samen uit de coulissen komen. Dát vraagt zeker om ballen.

 

Speciaal

  • Inez Derksen, artistiek directeur van Het Laagland, en haar zoon Flip Zonne Zuijderland staan samen op het podium in een openhartige theaterdocu. 
  • Flip speelde eerder in de televisieserie Anne+ en komend seizoen regisseert hij bij 3LAB van de NPO, de pitch van zijn serie SELFMADE MAN over de jonge transgenderscene.
  • Herkenbaar voor andere transkinderen en hun ouders, informatief en verrijkend voor nieuwsgierige jongeren en volwassenen. 

Educatie

Na elke voorstelling gaan Flip en Inez in gesprek met het publiek. De voorstelling is bedoeld voor jongeren en ouders.
Ook schoolgroepen zijn welkom in vrije voorstellingen maar het verzoek is om leerlingen opgesplitst in kleine groepjes te placeren.

credits
Concept, idee en spel
Inez Derksen en Flip Zonne Zuijderland
Regie & dramaturgie
Annelies van Wieringen
Leeftijd
14+
Speelperiode
nov & dec ’21 en feb & mrt ’22
Discipline
theaterdocu
Duur
60 minuten plus nagesprek
Speelvlak
6 x 6 x 3
Max. bezoekers
max. 200 bezoekers
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend