10+

DANSLAB on tour #1

Live performances en spectaculaire digitale beelden

SALLY Dansgezelschap Maastricht

Stefan Ernst

DANSLAB on tour #1 is een wervelende voorstelling waarin korte dansstukken van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans elkaar in razendsnel tempo opvolgen. Live performances en spectaculaire digitale beelden wisselen elkaar af in deze dynamische voorstelling voor een nieuwsgierig publiek!

Jonge makers verbonden aan SALLY Dansgezelschap Maastricht laten zien wat er binnen de hedendaagse dans allemaal mogelijk is. De voorstelling is een must-see voor echte dansfans, en voor beginnende dansliefhebbers is het een perfecte manier om kennis te maken met hedendaagse dans. DANSLAB on tour #1 is de allereerste editie van dit dansspektakel met choreografisch werk van onder meer Jennifer Romen (bekend van het Amerikaanse tv-programma NBC World of Dance), Roshanak Morrowatian (winnares van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2020) en Justin de Jager (halve finalist van Holland’s Got Talent en winnaar van de publieksprijs van Rotterdam International Duet Choreography Competition 2019).

SALLY’s Danslab is dé werkplaats in Zuid-Nederland voor innovatie in de dans, opgezet door SALLY Dansgezelschap Maastricht. Sinds 2015 is VIA ZUID - Talentontwikkeling in de podiumkunsten ook verbonden aan het Danslab. Door te experimenteren binnen de dans en verbindingen te leggen met nieuwe technologieën, dansers en choreografen ontstaat er nieuw future-proof werk. Jonge talenten zetten binnen het Danslab hun eerste stappen als choreograaf of verfijnen hun stijl.

Speciaal

  • Dynamische danstrip van begin tot het einde!
  • Choreografieën van onder andere Justin de Jager, bekend van Holland’s Got Talent, en Jennifer Romen, bekend van het Amerikaanse tv-programma NBC World of Dance.  
  • Jong talent voor jong publiek.

Educatie

In iedere stad waar DANSLAB on tour #1 speelt, vragen we plaatselijke dansliefhebbers om mee te doen met ons programma. Ze gaan aan de slag met een eigen, korte dansfilm, die tijdens de voorstelling in première zal gaan!
Kerndoelen 48, 49, 50, 51, 52, 54, 55, 56.

credits
Regie
Stefan Ernst
Dans
Jennifer Romen, Justin de Jager, Thirza Riphagen, Pedro Ricardo Henry, Cesare Di Laghi, Luis Pedraza Cedrón, Teresa Royo
Choreografie
Jennifer Romen, Roshanak Morrowatian, Thirza Riphagen, Justin de Jager, Martin Harriague
Leeftijd
10+
Speelperiode
jan t/m mei ‘22
Discipline
dans
Duur
55 minuten
Speelvlak
13 x 13 x 5
Max. bezoekers
max. aantal bezoekers in overleg / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend