12+

In je Smoel

Dans héél dichtbij!

SALLY Dansgezelschap Maastricht

Inez Derksen

Special op school

Met In je Smoel presenteert SALLY een serie indringende, interdisciplinaire dansvoorstellingen, speciaal voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. SALLY trakteert jongeren binnen de vertrouwde omgeving van hun eigen klaslokaal op een onverwachte belevenis. Voor elke editie van In je Smoel zoekt SALLY de samenwerking op met een partner uit een andere discipline zoals theater, muziek, opera, mode en spoken word.

Voor de eerste editie bundelt SALLY haar krachten opnieuw met die van Het Laagland. Dans en theater worden met elkaar verweven, om zo met de leerlingen de dialoog aan te gaan over een actueel thema dat jongeren van nu aanspreekt. Na de voorstelling gaan ze in gesprek met de acteur en de danser, en komen de leerlingen ook zelf in beweging. Dans en theater komen zo héél dichtbij!

Speciaal

  • Serie unieke, interdisciplinaire dansvoorstellingen.
  • Een belevenis In je Smoel, dichtbij in het vertrouwde klaslokaal.
  • Hedendaagse thema's die jongeren bezighouden.

Educatie

Aan de hand van interdisciplinaire voorstellingen brengt SALLY maatschappelijke thema’s in de klas. Al in het voortraject worden de jongeren betrokken bij de totstandkoming van de thematiek van de voorstelling. SALLY blijft op deze manier verbonden met haar jonge publiek en kan inspelen op wat hen bezighoudt. Na de voorstelling worden de thema’s op een actieve manier in de klas besproken. De jongeren komen zelf in beweging!
Kerndoelen: 48, 49, 50, 51, 52.

credits
Regie
Inez Derksen
Concept & idee
SALLY Dansgezelschap Maastricht
Choreografie
Stefan Ernst
Leeftijd
12 t/m 18 jaar
Speelperiode
okt & nov ‘21
Discipline
dans en theater
Duur
45 minuten
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend