3+

De stille kletsmajoor

In het land van de grote woordfabriek

Tg. Winterberg

Mark Haayema

Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. De mensen zijn er zuinig op hun woorden, want die kosten handenvol geld. In dit land moet je woorden kopen in een woordenwinkel en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken. Toch gaat Flo op zoek naar woorden vol liefde. De stille kletsmajoor is een beeldende en muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar, in een vindingrijke wereld die letterlijk is opgebouwd uit letters en woorden.

Heel soms dwarrelen er in het land woorden door de lucht, die zijn ontsnapt uit de pijp van de grote woordfabriek. Flo heeft er met zijn netje al drie gevangen. Hij is op zoek naar liefdevolle woorden, voor een heel bijzonder iemand. Zij is alle mooie woorden van de wereld. Maar die woorden kan hij niet betalen; ze kosten een vermogen.
De stille kletsmajoor toont de kracht van woorden in multiinzetbare, verstilde poëzie – vol humor en poppen waar je
uren naar kunt turen. De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek Het land van de grote woordfabriek van Agnès de Lestrade en Valeria Docampo.

Speciaal

  • Tg. Winterberg heeft een zaalbezettingsgraad van 90%.
  • Winnaar Zilveren Krekel voor Meneertje Meer (2018) en In de kelder staat een huis (2019) in de categorieën ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’ en ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’.  
  • Marlyn Coetsier bespeelt eveneens poppen in tv-programma’s als De Boterhamshow, Klokhuis en Woezel en Pip – allemaal vriendjes.

Educatie

Het prentenboek Het land van de grote woordfabriek van Agnès de Lestrade en Valeria Docampo is na afloop van de voorstelling verkrijgbaar.

credits
Regie
Mark Haayema
Spel
Marlyn Coetsier
Concept & idee
Tg. Winterberg
Leeftijd
3+
Speelperiode
okt ‘21 t/m feb ‘22
Discipline
beeldend theater met poppen
Duur
35 minuten
Speelvlak
4 x 4 x 4 (in overleg toneel op toneel, eventueel met deels eigen publiek bankjes mee: dan oppvl. 10 x 10 x 4)
Max. bezoekers
max. 90 bezoekers / max. 65 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend