4+

De Grote Waarom Show

Voor iedere nieuwsgierigaard van 4 tot 444 jaar, die ‘daarom’ geen reden vindt

Tg. Winterberg

Joep Onderdelinden

Reprise

Waarom ...? Het is de vraag der vragen. De vraag die je altijd kunt blijven stellen. Want in elk antwoord zit weer een volgende vraag. Zo kun je oneindig lang doorgaan. In De Grote Waarom Show gaat Tg. Winterberg samen met het publiek en met poppen, stop-motion, slimme proefjes en schaalmodellen op zoek naar antwoorden. De voorstelling is een beeldende ode aan de nieuwsgierigheid.

Waarom is de lucht blauw?
Waarom val ik niet van de aarde?
Waarom zitten niet alle antwoorden al in mijn hoofd?
Waarom wil ik dit eigenlijk weten?
Waarom ben ik hier?
Waarom …?

Het is niet erg om iets niet te weten, de zoektocht naar antwoorden is een spannend avontuur waar anderen je bij kunnen helpen. De Grote Waarom Show is een vrolijke ode aan de nieuwsgierigheid. Want als je alles denkt te weten, dan heb je niet genoeg vragen gesteld. “Uitbundige kennisquiz met meer vragen dan antwoorden”, schrijft Theaterkrant. “Zo wordt deze ode aan het weten, gaandeweg een ode aan het niet-weten.”

Educatie

Er is een lesbrief ontwikkeld met het Zaanse kinderlaboratorium; het HEMLab. In deze lesbrief staan praktische proefjes en doe-opdrachten om samen in de klas op zoek te gaan naar antwoorden op grote waaromvragen. Kerndoelen: 34, 41, 42, 43, 46, 54, 55, 56.

credits
Regie
Joep Onderdelinden
Tekst
Mark Haayema
Spel
Marlyn Coetsier en Mark Haayema
Concept & idee
Tg. Winterberg
Leeftijd
4+
Speelperiode
mrt ‘21 t/m jun ‘22
Discipline
beeldend theater met poppen
Duur
50 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 150 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend