4+

Robin Hood

Dappere prins van de bossen

Theater Gnaffel

Job Raaijmakers

Reprise

Bijna iedereen kent wel het verhaal van Robin Hood. Over Prins Jan die het land besteelt om er zelf rijk van te worden en de dappere Robin die van de rijken steelt om de armen te helpen. Drie poppenspelers vertellen zijn verhaal, maar spelenderwijs belanden ze in een nieuw, en veel genuanceerder verhaal. Een komische en originele voorstelling met acteurs, poppen, en met muziek van Herman van Veen.

De voorstelling Robin Hood gaat over goed en slecht en steekt het klassieke verhaal in een modern jasje. Is goed echt goed en slecht echt slecht? De voorstelling zet aan om genuanceerder te denken. Want de prins is niet alleen maar slecht en Robin niet alleen maar goed. We hebben allemaal iets goeds en iets slechts in ons. Die boodschap brengt Gnaffel niet te zwaar, maar op duploniveau met veel humor. Zanger, schrijver en muzikant Herman van Veen schreef nieuwe muziek.

Robin Hood is eerlijk en goed.
Prins Jan bakt er niets van.
En Marian? Zij is het mooie meisje.
Maar klopt dit verhaal wel? Is goed wel zo goed en slecht wel zo slecht?
En wat is nou eerlijk?

Speciaal

  • Robin Hood speelt met eerlijkheid, goed en kwaad, en leert kinderen om genuanceerd te denken. 
  • Theaterkrant: “Robin Hood zit zo boordevol grapjes en verrassende wendingen dat het een feestje wordt voor jong én oud.” 
  • Een muzikaal poppenspel over een bekend verhaal, met nieuwe muziek van Herman van Veen.
  • Robin Hood is herkenbaar voor kinderen, ouders én grootouders.

Educatie

Voorafgaand aan de voorstelling kan de klas met een lesbrief en videofilm kennismaken met de acteurs en het thema van de voorstelling. Eenmaal in het theater kan het ‘dilemmaspel’ gespeeld worden. Op de grond in de foyer ligt een zeil met vragen. De leerlingen schuiven steeds een plekje op, totdat ze uitkomen bij het personage uit de voorstelling waarin ze zich het meest herkennen.
Na afloop van de voorstelling krijgen de leerlingen van de acteurs een doosje mee, met daarin opdrachten voor in de klas. Deze educatieve activiteiten gaan over het thema van Robin Hood. Is goed echt goed en slecht echt slecht? Met behulp van werkbladen creëren de leerlingen een eigen eiland.
Kerndoelen: 34, 37, 54.

credits
Regie
Job Raaijmakers
Tekst
Mark Haayema
Spel
Job Raaijmakers, Markoesa Hamer, Karlijn Koel
Leeftijd
4+
Speelperiode
feb t/m mei ‘22
Discipline
Beeldend theater met poppen
Duur
50 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
max. 300 bezoekers / max. 175 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend