7+

Micro

Sonja & Hendrik / STIP

In Micro spelen de acteurs Sonja van Ojen en Hendrik Kegels nu eens niet de hoofdrol. De kleine dingen, die gewoonlijk tijdens de familiedrama’s en liefdesverhalen, de Antigone’s en Macbeths, letterlijk naar de achtergrond verdwijnen, eisen in deze voorstelling juist de aandacht op. Het stopcontact, de vloer, een vlekje verf en de verwarmingsbuis vertolken in Micro de heldenrollen.

Een lichtschakelaar krijgt voor het eerst de kans om zijn verhaal te vertellen aan een aandachtig luisterend publiek. Het brandblusapparaat verklaart de liefde aan de altijd brandende noodverlichting en het stopcontact kan eindelijk zijn grote levensvraag stellen. Micro is een fantasievolle, absurdistische en grappige post-humanistische voorstelling die de objecten die normaal door de mens overschaduwd worden voor het voetlicht brengt.

Speciaal

  • Sonja en Hendrik zijn de winnaars van de Jeugdtheaterpitch 2019 en de BNG Bank Stimuleringsprijs 2020. 

Educatie

Aan de hand van een lesbrief kunnen scholen aan de slag met hun eigen Micro-wereld: het klaslokaal. De leerlingen kijken naar de voorwerpen om zich heen en geven ze ogen, neus, mond, en vooral: een gezichtsuitdrukking. Welk voorwerp kijkt er blij, verdrietig, verlegen, stoer of juist bang? Daarna schrijven ze over de geschiedenis en verlangens van de voorwerpen, en leren ze zo beter kennen. Wat ziet het digibord als het naar je kijkt, is de plakbandrol in een belangrijke discussie verwikkeld met de schaar, en waarom zou je laatje eigenlijk liever in een ander tafeltje zitten? Ten slotte komen die voorwerpen tot leven, en gaan ze in gesprek met elkaar: jullie maken theater!

credits
Tekst
Sonja van Ojen, Hendrik Kegels, tekstcoach: Tjeerd Posthuma
Spel
Sonja van Ojen, Hendrik Kegels e.a.
Concept & idee
Sonja van Ojen, Hendrik Kegels
Leeftijd
7+
Speelperiode
jan t/m apr ‘22
Discipline
toneel
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend

Anderen bekeken ook