6+

Het Mysterie van de Grote Mensen

Spetterende show over het vreemde leven van volwassenen

Dakzonderhuis / STIP

Sara de Monchy

De publiciteitstekst en het publiciteitsbeeld voor theaters staan bij downloads onderaan deze pagina.

De één verzamelt voetbalplaatjes, de ander schelpen. Maar Jo (7) heeft een andere fascinatie: hij verzamelt volwassenen en stopt ze in een schoenendoos. Dag en nacht bespiedt Jo door de gaatjes van zijn schoenendoos de volwassenen. Maar Jo’s Grote Mensen zijn bepaald geen makkelijke huisdieren. Jo hoeft maar éven niet op te letten en dan ontsnapt er een volwassene uit de schoenendoos. Door ze te begluren probeert hij al hun geheimen te ontrafelen. Wat doen je ouders als jij slaapt? Waar blijven overblijfmoeders na het overblijven? En wat is de functie van ‘de snor’? Lukt het Jo de Grote Mensen in toom te houden? En wil hij zelf eigenlijk wel volwassen worden? Je ziet het in Het Mysterie van de Grote Mensen. “Ga deze voorstelling zien, hij is geweldig”, aldus Paulien Cornelisse.

Dakzonderhuis is een uitdagend, genre-overstijgend theatercollectief waar jong en oud centraal staan. Het gezelschap bestaat uit Sara de Monchy, Jelle Hoekstra en Machiel Rodenburg. Met een filosofische inslag dagen zij hun publiek uit na te denken over wat het betekent om op te groeien en jong te blijven. Na een zeer succesvolle aftrap op De Parade is het tijd dat heel Nederland kennis maakt met Dakzonderhuis.

Speciaal

  • Voorstelling voor jong en oud, waarin kinderen en volwassenen de geheimzinnige wereld van ‘de grote mensen’ onderzoeken.
  • De voorstelling was een succes op festival de Parade.
  • De makers zijn bekend van de NPO ZAPP podcast Sara’s Mysterieservice, waarin samen met kinderen grote mysteries worden opgelost en geheimen worden ontrafeld. 

Educatie

Dakzonderhuis biedt scholen een workshop aan met een grote Volwassenheidsverkiezing. Kinderen nomineren volwassenen: wie is de ‘volwassenste volwassene’ van de school? De conciërge? De meester van groep 7? En waarom eigenlijk? Omdat hij een baard heeft, een bril, of al kaal is? Samen met de kinderen spelen we een verkiezing na en onderzoeken we wat deze grote mensen nu precies zo volwassen maakt. En misschien komt de winnende volwassene van jullie school wel terug in de voorstelling!

credits
Concept & tekst
Sara de Monchy, Jelle Hoekstra en Machiel Rodenburg
Regie
Sara de Monchy
Spel
Jelle Hoekstra, Machiel Rodenburg, Semna Segal, Peter Boven
Leeftijd
6+
Speelperiode
sep t/m dec ‘21
Discipline
toneel
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend

Anderen bekeken ook