6+

Het Mysterie van de Grote Mensen

Spetterende show over het vreemde leven van volwassenen

Dakzonderhuis / STIP

Sara de Monchy

De één verzamelt voetbalplaatjes, de ander schelpen. Maar Jo (7) heeft een andere fascinatie: hij verzamelt
volwassenen en stopt ze in een schoenendoos. Door ze te begluren probeert hij al hun geheimen te ontrafelen. Wat doen je ouders als jij slaapt? En waar blijven overblijfmoeders na het overblijven? Je ziet het in Het Mysterie van de Grote Mensen.“Ga deze voorstelling zien, hij is geweldig”, aldus Paulien Cornelisse.

Jo spiekt dag en nacht door de gaatjes van zijn schoenendoos naar de Grote Mensen om erachter te komen wat hun geheimen zijn. Maar Jo’s volwassenen zijn bepaald geen makkelijke huisdieren. Af en toe, als Jo even niet oplet, ontsnapt er zelfs eentje uit zijn schoenendoos. Wat in de voorstelling begint met Jo en z’n doos, transformeert tot een illusionistisch schouwspel waarbij volwassenen in alle hoeken verschijnen en verdwijnen ... Lukt het Jo om zijn Grote Mensen in toom te houden?

Speciaal

  • Voorstelling voor jong en oud, waarin kinderen en volwassenen de geheimzinnige wereld van ‘de grote mensen’ onderzoeken.
  • De voorstelling was een succes op festival de Parade.
  • De makers zijn bekend van de NPO ZAPP podcast Sara’s Mysterieservice, waarin samen met kinderen grote mysteries worden opgelost en geheimen worden ontrafeld. 

Educatie

Dakzonderhuis biedt scholen een workshop aan met een grote Volwassenheidsverkiezing. Kinderen nomineren volwassenen: wie is de ‘volwassenste volwassene’ van de school? De conciërge? De meester van groep 7? En waarom eigenlijk? Omdat hij een baard heeft, een bril, of al kaal is? Samen met de kinderen spelen we een verkiezing na en onderzoeken we wat deze grote mensen nu precies zo volwassen maakt. En misschien komt de winnende volwassene van jullie school wel terug in de voorstelling!

credits
Regie
Sara de Monchy
Tekst
Jelle Hoekstra, Machiel Rodenburg en Sara de Monchy
Spel
Jelle Hoekstra, Machiel Rodenburg, Semna Segal, Peter Boven
Concept & idee
Jelle Hoekstra, Machiel Rodenburg en Sara de Monchy
Leeftijd
6+
Speelperiode
sep t/m dec ‘21
Discipline
toneel
Duur
60 minuten
Speelvlak
8 x 8 x 4
Max. bezoekers
max. 250 bezoekers / max. 200 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend