Trojan Wars

Verpletterende bingewatch-marathon met eten, drinken en livemuziek

HNTjong

Noël Fischer

De publiciteitstekst en het publiciteitsbeeld voor theaters staan bij downloads onderaan deze pagina.

Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. In een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur speelt een topcast met een grote groep jonge acteurs meer dan honderd personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. Stap in deze razende oorlogsmachine waar de emoties als een golf over je heen komen in deze filmische ervaring met een draaiend toneelbeeld vol verrassingen. Trojan Wars is een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival.

De moeder aller oorlogen
Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.

Drie afleveringen bingewatchen
Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food van Amaro Creative Industries. Het theater is één groot festivalterrein.

1. “Happy Party”
Een massale happy party tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. De beroemde goden roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat goden altijd doen. Niks.

2. Slagveld bij Troje
De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen. Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze, eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog schaadt steeds meer mensen. Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden, soldaten, vrouwen, kinderen; niemand blijft gespaard.

3. Onderwereld
Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede is vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd.

Luister nu! HNTpodcast: Trojan Wars
In 5 afleveringen nemen acteur Bram Suijker en technicus Lennert Esser je mee achter de schermen in hun avontuurlijke reis naar de première. Luister via Spotify of een andere podcast-apps: teaser, aflevering 1, aflevering 2, aflevering 3

Eten bij Trojan Wars
Al het eten tijdens Trojan Wars is vegetarisch en er wordt rekening gehouden met de volgende allergieën: lactose, gluten, noten, ui/knoflook, ei en soja. Ook veganistisch is mogelijk. Bij het ontvangen van het eten voor aanvang kun je aangeven waarvoor je allergisch bent waarbij er een alternatief wordt aangeboden. Wanneer je een vorm van couliakie of een zware noten/pinda of andere allergie hebt of sporen ook een probleem zijn laat dit van te voren weten via: allergie@hnt.nl

Educatie

Rond Trojan Wars is een breed programma ontwikkeld, waarin voorstelling en educatie samenkomen. Dit educatieprogramma begint bij de lesbrieven. Daarnaast is de voorstellingsworkshop Deel 0 ontwikkeld, die wij op school spelen ter voorbereiding op de totaalervaring van Trojan Wars. Ter afsluiting kunnen de leerlingen met de reflectietool onderzoek doen naar de betekenis van vrijheid.

credits
Regie
Noël Fischer
Tekst
Peer Wittenbols
Spel
Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Zwart, Merel Pauw, Romana Vrede, Tessa Jonge Poerink, Vanja Rukavina, Yamill Jones, Yela de Koning
Ensemble
Emilio Pramatarov, Gary 'Duimalot' Gravenbeek (choreografie), Jasmijn Hooijmaaijers, Jeffrey 'Creepashu' Loewenicht (choreografie), Marlotte Frowijn, Messalina Lize-Lotje Mahabier, Mitchell Folst, Shanaya Dap, Skeyenno Talany (choreografie), Vera de Vries en Studenten van ROC Mondriaan(DAPA) en NOVA College.
Titelsong
Lars Kroon (Go Back To The Zoo, St Tropez & Lars and the Magic Mountain)
Sounddesign
William Bakker
Toneelbeeld
Thomas Rupert & Roos Veenkamp
Kostuumontwerp
Carly Everaert
Lichtontwerp
Uri Rapaport
Regie-assistentie
Marjolein Polman
Dramaturgie
Martine Manten
Regie ensemble
Abdel Daoudi & Dimphna van Kempen
Speelperiode
okt & nov '21
Duur
5 uur inclusief pauzes
Speelvlak
Grote zaal
Max. bezoekers
geen max. bezoekers / min. 250 en max. 400 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend