Trojan Wars

Verpletterende bingewatch-marathon met eten, drinken en livemuziek

HNTjong

Noël Fischer

Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. Griekse mythologie, extase en avontuur. Een topcast aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs speelt meer dan honderd personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. In deze razende oorlogsmachine spoelen de emoties als een golf over je heen en heb je een haast filmische ervaring in een draaiend toneelbeeld. Een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival.

Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen. Drie afleveringen bingewatchen. Onderhand is het theater één groot festivalterrein: er is eten, er is muziek en er wordt gedanst.

Happy Party: een massale happy party van de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand. Een onschuldige flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris ontaardt in een vies politiek spel.

Slagveld bij Troje: de Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen. Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze, eindeloze strijd.

Onderwereld: na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede is vereffend. Maar overleven heeft een prijs. Altijd.

Luister de podcast van Trojan Wars

Educatie

Rond Trojan Wars is een breed programma ontwikkeld, waarin voorstelling en educatie samenkomen. Dit educatieprogramma begint bij de lesbrieven. Daarnaast is de voorstellingsworkshop Deel 0 ontwikkeld, die wij op school spelen ter voorbereiding op de totaalervaring van Trojan Wars. Ter afsluiting kunnen de leerlingen met de reflectietool onderzoek doen naar de betekenis van vrijheid.

credits
Regie
Noël Fischer
Tekst
Peer Wittenbols
Spel
Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Zwart, Merel Pauw, Romana Vrede, Tessa Jonge Poerink, Vanja Rukavina, Yamill Jones, Yela de Koning
Vormgeving
Thomas Rupert & Roos Veenkamp
Dramaturgie
Martine Manten
Kostuums
Carly Everaert
Lichtontwerp
Uri Rapaport
Geluidsontwerp
William Bakker
Speelperiode
okt & nov '21
Duur
5 uur inclusief pauzes
Speelvlak
Grote zaal
Max. bezoekers
geen max. bezoekers / min. 250 en max. 400 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend