6+

De Minotaurus, een monsterlijk labyrint 6+

Jeugdtheaterervaring gebaseerd op de Griekse mythe De Minotaurus.

STUDIO BREI / STIP

Anne Maike Mertens

Koning Minos, de koning van Mesopotamië, krijgt door een verbroken belofte aan de God Poseidon een half mens half stier als zoon: het mythische monster Minotaurus. Deze sluit hij op in een labyrinth en voert hem jaarlijks zeven meisjes en zeven jongens. Met hulp van Ariadne, de dochter van koning Minos,  gaat de jonge held Theseus het labyrinth in om de Minotaurus te verslaan en de kinderen te bevrijden. Maar hoe monsterlijk is dit monster eigenlijk? 

Studio Brei bewerkt dit beroemde oud-Griekse verhaal van De Minotaurus naar een spannende en onvergetelijke theaterervaring voor kinderen vanaf zes jaar. Samen met Ariadne gaan de kinderen een gebreid labyrint in om de Minotaurus te verslaan. Onderweg komen ze erachter dat het monster niet zo eng is als hij lijkt. Moet hij wel verslagen worden? Of heeft hij gewoon een knuffel nodig?. 

Het labyrint van de Minotaurus is een kunstwerk waar vele handen aan bijdragen. Zo breit een breiclub vol getalenteerde handwerkende mensen het labyrint, worden er kinderen geïnterviewd voor het script en hebben verschillende schoolklassen tekeningen gemaakt van monsters die worden gebreid en de buitenkant van het Labyrint bewaken. Studio Brei is het jeugdtheatercollectief van regisseur Anne Maike Mertens, vormgever Bibi Trompetter en schrijver Malou de Roy van Zuydewijn. Onder de vleugels van STIP theaterproducties maken zij jeugdtheatervoorstellingen in gebreide decors.

credits
Regie
Anne Maike Mertens
Tekst
Malou de Roy van Zuydewijn
Vormgeving
Bibi Trompetter
Concept & idee
Anne Maike Mertens, Bibi Trompetter, Malou de Roy van Zuydewijn
Leeftijd
6+
Speelperiode
2021-2022
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend