9+

De Brieven van Mia

Een muzikale familievoorstelling over vriendschap, oorlog en liefde

George & Eran Producties / ROSE stories

Eran Ben-Michaël

Wanneer het Syrische meisje Leila voor een vrijwilligersproject van school moet opruimen op de zolder bij de oude Joodse meneer Isa Cohen, stuit zij op een stapel oude brieven. De brieven blijken ​afkomstig van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Vastberaden besluit Laila om het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Samen met meneer Cohen komt ze terecht in een spannende speurtocht door het verleden naar het lot van ​Mia. Wie was die Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen zijn dat ze de oorlog heeft overleefd?

De Brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit twee verschillende werelden. Het is een verhaal waarin heden en verleden elkaar ontmoeten. Een verhaal over hoop en troost, over liefde en haat, over een nieuw begin na een pijnlijk geschiedenis. 

De Brieven van Mia is geïnspireerd op het gelijknamige en succesvolle boek van Astrid Sy. Van de makers van Woestijnjasmijntjes die in 2018 werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs.

George & Eran Producties brengt grote maatschappelijke thema’s terug tot menselijke proporties, zowel voor volwassenen als kinderen. Het gezelschap maakte eerder o.a de succesvolle voorstellingen Woestijnjasmijntjes, de George & Eran lossen de wereldvrede op trilogie en George & Eran worden racisten.
“George & Eran Producties is in korte tijd uitgegroeid tot een van Nederlands beste gezelschappen.” - ★★★★ NRC

ROSE stories is de coproducent van De Brieven van Mia. ROSE stories produceerde o.a. de voorstelling Melk & Dadels, geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019 als een van de beste voorstellingen van het seizoen. Ook is ROSE stories de uitgever van het boek De Brieven van Mia van Astrid Sy.
“Lees het boek, klassikaal, alleen of met ouders, het maakt niet uit, als het maar gelezen wordt” - Leestafel

www.debrievenvanmia.nl

credits
Regie
Eran Ben-Michaël
Tekst
George Elias Tobal
Spel
Peter van Heeringen, Gonca Karasu, Britte Lagcher, David Lucieer, Liza Macedo dos Santos, Milan Sekeris
Vormgeving
Dr. Yaron Abulafia
Kostuums
Dymph Boss
Leeftijd
9+
Speelperiode
apr t/m juni 2021
Discipline
toneel
Duur
90 minuten
Speelvlak
12 x 8 x 7 (incl. trekkenwand)
Max. bezoekers
max. 400 bezoekers / max. 250 leerlingen
speeldata
Speeldata zijn (nog) niet bekend